De diaconie is belangrijk voor Het vakantiebureau!

Al zestig jaar ontvangt Het vakantiebureau steun vanuit diaconieën binnen de Protestantse Kerken. Medewerkers van diaconieën geven mensen op voor vakanties, doneren en collecteren voor Het vakantiebureau. Daarnaast komt het merendeel van alle ruim 1400 vrijwilligers vanuit de plaatselijke kerken.

“Met het vakantiebureau ben ik een heerlijke week weg geweest. De stoelen thuis praten niet en dan is het fijn om op vakantie aan tafel tussen de mensen te zitten. Dat heeft me heel erg goed gedaan.” 
Mevrouw Janssen, 87 jaar

De diaconie van de kerk is dus onmisbaar voor het diaconale werk van Het vakantiebureau! Wilt u het werk van Het vakantiebureau steunen vanuit de diaconie? U kunt al met kleine dingen het verschil maken. Dat kan op verschillende manieren:

FINANCIEEL – Het vakantiebureau is volledig afhankelijk van giften. Daarom is de steun van diaconieën hard nodig. U kunt steunen door Het vakantiebureau (jaarlijks) op het collecterooster te zetten. Gebruik hiervoor de presentatie of tekst die u vindt onder ‘Materialen’ op deze pagina. U kunt natuurlijk ook eenmalig of periodiek (via SEPA) een bedrag doneren aan het Steunfonds .

AANMELDEN GASTEN – Kent u mensen in uw gemeente die een vakantie met aandacht goed kunnen gebruiken, bijvoorbeeld senioren en/of mensen met een zorgbehoefte? Verwijs ze naar het overzicht met vakantiemogelijkheden.

VRIJWILLIGERS – Het vakantiebureau is altijd op zoek naar (zorg)vrijwilligers. Ieder jaar gaan er zo’n 1400 vrijwilligers mee en dat is hard nodig. Wie vanuit uw gemeente is geschikt om mee te gaan als vrijwilliger met Het vakantiebureau? Lees meer over vrijwilligerswerk bij Het vakantiebureau.

AANDACHT – Geef aandacht aan Het vakantiebureau in uw kerkblad, op uw website of social media. Dat kan met onderstaande materialen. Het vakantiebureau heeft ook vrijwilligers (‘ambassadeurs’) die met liefde komen vertellen over de vakantieweken. Lees meer informatie over ambassadeurs (‘warme contactpersonen’) van Het vakantiebureau en hoe u eventueel zelf een ambassadeur van Het vakantiebureau kunt worden. Van harte aanbevolen!

Lees meer over het Steunfonds van Het vakantiebureau.  

samenwerking diaconie

Materialen

Om Het vakantiebureau in uw gemeente onder de aandacht te brengen, kunt u gebruik maken van kant-en-klaar promotiemateriaal. U kunt hier de verschillende materialen downloaden:


Vragen?

Neem contact op met Het vakantiebureau, telefoon 0343 – 745890 of mail naar info@hetvakantiebureau.nl.

gratis gezinsvakantie rcn

100 gratis gezinsvakanties

Kent u via de diaconie een gezin met schoolgaande kinderen met een inkomen op bijstandsniveau dat het zó verdient er even uit te gaan? Meld dit gezin dan uiterlijk op 31 maart 2023 aan voor één van de 100 gratis vakantieweken op een RCN park in Nederland. 
Het vakantiebureau biedt deze gratis vakanties aan in samenwerking met RCN Vakantieparken vanuit de gezamenlijke diaconale opdracht vanuit de Protestantse Kerk in Nederland. Lees meer over de voorwaarden van de gratis gezinsvakantie >