De diaconie is belangrijk voor Het vakantiebureau!

Al zestig jaar ontvangt Het vakantiebureau steun vanuit diaconieën van lokale kerken. Medewerkers van diaconieën geven mensen op voor vakanties, doneren en collecteren voor Het vakantiebureau. Daarnaast komt het merendeel van alle ruim 1400 vrijwilligers vanuit de plaatselijke kerken.

De diaconie van de kerk is dus onmisbaar voor het diaconale werk van Het vakantiebureau!
Wilt u het werk van Het vakantiebureau steunen vanuit de diaconie? U kunt al met kleine dingen het verschil maken. Dat kan op verschillende manieren.

“Wat doen jullie toch veel voor ons!” – De heer Roozendaal (gast, 84 jaar)  

Aanmelden gasten

Kent u mensen in uw gemeente die een vakantie met aandacht goed kunnen gebruiken, bijvoorbeeld senioren en/of mensen met een zorgbehoefte? Verwijs ze naar het overzicht met vakantiemogelijkheden. Of lees eerst ervaringsverhalen van anderen

samenwerking diaconie

Vrijwilligers

Het vakantiebureau is altijd op zoek naar (zorg)vrijwilligers. Ieder jaar gaan er zo’n 1400 vrijwilligers mee en dat is hard nodig. Kent u mensen in uw gemeente die wellicht geschikt zijn om mee te gaan als vrijwilliger met Het vakantiebureau? Breng ze dan met ons in contact. Lees meer over vrijwilligerswerk bij Het vakantiebureau.

“Wij doen dit werk uit liefde omdat we van mensen houden”Ria en Gerrit Ardon (vrijwilligers)

Fiancieel

Het vakantiebureau is volledig afhankelijk van giften. Daarom is de steun van diaconieën hard nodig. U kunt steunen door Het vakantiebureau (jaarlijks) op het collecterooster te zetten. Gebruik hiervoor de presentatie of tekst die u hieronder vindt. U kunt natuurlijk ook eenmalig of periodiek (via SEPA) een bedrag doneren aan het Steunfonds. Of lees meer over het Steunfonds van Het vakantiebureau.  

Aandacht

Geef aandacht aan Het vakantiebureau in uw kerkblad, op uw website of social media. Dat kan met onderstaande materialen.


Het vakantiebureau heeft ook vrijwilligers (‘ambassadeurs’) die met liefde komen vertellen over de vakantieweken. Lees meer informatie over ambassadeurs (‘warme contactpersonen’) van Het vakantiebureau en hoe u eventueel zelf een ambassadeur van Het vakantiebureau kunt worden. Van harte aanbevolen!

samenwerking diaconie

Op de hoogte blijven? 

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan contact op met Het vakantiebureau, telefoon 0343 – 745890 of mail naar info@hetvakantiebureau.nl. Of meld u aan voor de digitale nieuwsbrief. U ontvangt dan ongeveer 2 x per jaar een digitale update van Het vakantiebureau.