Midweek 'Ouderen in het zonnetje' 9 t/m 13 december

Van maandag 9 t/m vrijdag 13 december 2024 kunnen 200 ouderen met een klein sociaal netwerk en een krappe beurs genieten van een GRATIS vakantiemidweek ‘Ouderen in het zonnetje’, georganiseerd door RCN Vakantieparken in samenwerking met Het vakantiebureau.

Ouderen voor wie vakantie niet meer vanzelfsprekend is, zijn van harte welkom op één van de drie RCN Vakantieparken in Nederland:

 • RCN de Noordster in Dwingeloo (Drenthe)
 • RCN het Grote Bos in Doorn (Utrecht)
 • RCN Toppershoedje in Ouddorp (Zuid-Holland)


Deze midweek is bedoeld voor (mobiele) senioren die vanwege een klein sociaal netwerk en een smalle beurs al jaren niet meer op vakantie zijn geweest. Mensen die het juist zo verdienen er eens lekker onbezorgd tussenuit te gaan en de eenzaamheid even te vergeten. Zij kunnen kosteloos genieten van een heerlijke midweek inclusief ontbijt, lunch, diner en diverse leuke activiteiten. Omdat de bungalows op de parken niet zijn aangepast, is het van belang dat de vakantiegasten goed ter been zijn.

Voorwaarden voor aanmelding

Om in aanmerking te komen voor de gratis ouderenmidweek gelden er 5 voorwaarden:

 • Deelnemers zijn minimaal 70 jaar oud;
 • Deelnemers hebben een klein sociaal netwerk en een smalle beurs;
 • Deelnemers zijn in de afgelopen jaren niet op vakantie geweest;
 • Deelnemers hebben niet deelgenomen aan de eerder georganiseerde ouderenmidweken;
 • Alleen aanmeldingen met een motivatie (per persoon) worden in behandeling genomen.


Verder is het goed om te weten dat:

 • de deelnemers (redelijk) mobiel moeten zijn. De bungalows zijn niet aangepast en alleen geschikt voor mensen die nog (redelijk) goed ter been zijn;
 • de vakantiegasten en/of hun begeleider zelf verantwoordelijk zijn voor het verlenen van eventuele zorg. Er wordt geen zorg verleend in deze vakantieweek.
 • de deelnemers zelf serieus geïnteresseerd zijn in deze vakantie. Bespreek dit vooraf goed met de deelnemer(s). Het aantal plaatsen is namelijk beperkt;
 • bij plaatsing de plek niet overdraagbaar is aan anderen;
 • het vervoer van en naar het vakantiepark door de deelnemers/begeleiders zelf wordt geregeld;
 • er voor ondersteuning bij het programma medewerkers van RCN Vakantieparken en vrijwilligers van Het vakantiebureau aanwezig zijn.


De deelnemer kan worden aangemeld door iemand uit zijn/haar netwerk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een diaconie, maatschappelijke organisatie, de gemeente of een kennis. Aanmelden kan op twee manieren:

1. Met een eigen groepje van minimaal drie senioren en één begeleider
De deelnemers verblijven in een of meerdere kleinere bungalows/mobile homes. Bij het plaatsen van een groep in meerdere kleinere accommodaties staan deze vlak bij elkaar. Bij het samenstellen van een groep van minimaal drie senioren kunt u denken aan ouderen die weinig sociale contacten hebben. Het is de bedoeling dat elke groep een eigen begeleider meeneemt.

Verder is het goed om te weten dat:

 • deelnemers kunnen kiezen of ze een kamer willen delen met een ander of liever een kamer alleen willen;
 • per groep één begeleider aangemeld kan worden;
 • begeleiders een eigen kamer hebben;
 • het mogelijk is om meer dan 5 personen aan te melden. Groepen worden in dezelfde bungalow of in nabijgelegen bungalows/mobil homes geplaatst.


2. Als individuele deelnemer

U kunt ook een individuele deelnemer aanmelden, zonder begeleider. Het is belangrijk dat deze gasten zelfstandig kunnen deelnemen. Individuele deelnemers verblijven gezamenlijk in een bungalow en delen de kamer met een andere deelnemer (mocht u hier om goede redenen vanaf willen wijken, meld dit dan bij bijzonderheden). Voor de individuele deelnemers is een vrijwilliger aanwezig die hun eerste aanspreekpunt is.

Helpt u mee?
Kent u mensen in uw omgeving voor wie deze vakantie geschikt is? Meld ze dan aan met het aanmeldformulier onderaan deze pagina.

Aanmelden kan met onderstaand formulier tot uiterlijk vrijdag 18 oktober 2024. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Aanmeldingen worden alleen in behandeling genomen als ze voldoende aan de 5 omschreven voorwaarden. Groepen krijgen voorrang bij plaatsing.

Voor vragen over midweek ‘Ouderen in het zonnetje’ kunt u contact opnemen met Het vakantiebureau, info@hetvakantiebureau.nl of telefonisch 0343 – 745890.

mevrouw Winkel ouderenmidweek
Mevrouw Winkel (80) uit Woerden ging in december 2022 mee met de midweek: “De begeleiders en het personeel van RCN Vakantiepark de Jagerstee waren fantastisch, ze vlógen voor je! Hier mag je de eenzaamheid van thuis even loslaten en vakantie vieren.""

Bekijk meer foto’s op de website van RCN.