Midweek 'Ouderen in het zonnetje' 11 t/m 15 december

Van maandag 11 t/m vrijdag 15 december 2023 kunnen 150 ouderen met een krappe beurs en/of een klein sociaal netwerk genieten van een GRATIS vakantiemidweek ‘Ouderen in het zonnetje’, georganiseerd door RCN Vakantieparken in samenwerking met Het vakantiebureau. 

Ouderen voor wie vakantie niet meer vanzelfsprekend is, zijn van harte welkom op één van de drie RCN Vakantieparken in Nederland: De Schotsman in Kamperland (Zeeland), De Roggeberg in Appelscha en Zeewolde in Flevoland/Zeewolde. Deze midweek is bedoeld voor (mobiele) senioren die vanwege een klein sociaal netwerk en een smalle beurs al jaren niet meer op vakantie zijn geweest en het juist zo verdienen er eens lekker uit te gaan. Ouderen kunnen genieten tijdens een onbezorgde vakantiemidweek, waarbij ze de eenzaamheid even kunnen vergeten. 

Omdat de bungalows niet zijn aangepast, is het van belang dat de vakantiegasten goed ter been zijn. De deelnemers kunnen kosteloos genieten van een heerlijke midweek inclusief ontbijt, lunch, diner en diverse leuke activiteiten.

De deelnemers kunnen door de diaconie worden aangemeld in een groep met begeleider, maar er zijn dit jaar ook enkele individuele plekken beschikbaar. Aanmelden kan (tot uiterlijk 1 november) op twee manieren:

1. Als groepje van minimaal 4 deelnemers en één begeleider
2. Als individuele deelnemer

 1. Als groepje van minimaal vier deelnemers en één begeleider
De deelnemers verblijven in een of meerdere kleinere bungalows/mobile homes. Bij het plaatsen van een groep in meerdere kleinere accommodaties staan deze vlak bij elkaar. Bij het samenstellen van een groep van minimaal vier senioren kunt u denken aan ouderen die weinig sociale contacten hebben. Het is de bedoeling dat elke groep een eigen begeleider meeneemt.

2. Als individuele deelnemer
U kunt ook een individuele deelnemer aanmelden, zonder begeleider. Hiervoor is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Het is belangrijk dat deze gasten zelfstandig kunnen deelnemen. Individuele deelnemers verblijven gezamenlijk in een bungalow en delen de kamer met een andere deelnemer. Voor de individuele deelnemers is een vrijwilliger aanwezig die hun eerste aanspreekpunt is. 

Voor ondersteuning bij het programma geldt voor beide doelgroepen dat er medewerkers van RCN Vakantieparken en vrijwilligers van Het vakantiebureau aanwezig zijn. Er wordt geen zorg verleend in deze midweek.

Helpt u mee?
Kent u mensen in uw omgeving voor wie deze vakantie geschikt is? Meld ze dan aan met het aanmeldformulier onderaan deze pagina. 

Voorwaarden voor aanmelding
Om in aanmerking te komen voor de gratis ouderenmidweek moeten deelnemers voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Deelnemers zijn minimaal 70 jaar oud;
 • Deelnemers hebben een klein sociaal netwerk en/of een smalle beurs;
 • Deelnemers zijn in de afgelopen jaren niet op vakantie geweest;
 • Deelnemers hebben niet deelgenomen aan de eerder georganiseerde ouderenmidweken van RCN en Het vakantiebureau;
 • De deelnemers zijn (redelijk) mobiel. De bungalows zijn niet aangepast en alleen geschikt voor mensen die nog (redelijk) goed ter been zijn;
 • Vakantiegasten en/of hun begeleider zijn zelf verantwoordelijk voor (het verlenen van) eventuele zorg.
 • Aanmeldingen worden alleen in behandeling genomen als ze voorzien zijn van een motivatie;
 • Deelnemers zijn zelf serieus geïnteresseerd in deze vakantie. Bespreek dit vooraf goed met de deelnemer(s). Het aantal plaatsen is beperkt; 
 • Bij plaatsing is de plek niet overdraagbaar aan anderen; 
 • Het vervoer van en naar het vakantiepark regelen de gasten/ begeleiders zelf;
 • Aanmelden kan tot uiterlijk 1 november 2022.

 

Extra voorwaarden voor groepen van minimaal 4 deelnemers:

 • In principe delen deelnemers de kamer (begeleider heeft een eigen kamer). Mocht u hier om goede redenen van af willen wijken, wilt u dit dan aangeven op het aanmeldingsformulier bij bijzonderheden;
 • Per groep kan één begeleider worden aangemeld;
 • Het is ook mogelijk om meer dan 5 personen aan te melden. Groepen worden in dezelfde bungalow of in nabijgelegen bungalows/mobil homes geplaatst.


Extra voorwaarden voor individuele aanmeldingen:

 • In principe delen deelnemers de kamer. Mocht u hier om goede redenen van af willen wijken, wilt u dit dan aangeven op het aanmeldingsformulier bij bijzonderheden.


Aanmelden

Aanmelden kan met onderstaand formulier tot uiterlijk 1 november 2022. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Er wordt rekening gehouden met bovenstaande voorwaarden. Groepen krijgen voorrang bij plaatsing. U kunt het formulier downloaden en mailen (voorkeur) of per post verzenden. 

Het vakantiebureau
info@hetvakantiebureau.nl
Postbus 264, 3940 AG Doorn
Telefoonnummer (0343) 74 58 90


Coronamaatregelen
Tijdens de midweek en bij besluitvorming over het doorgaan van de midweek nemen we de landelijke richtlijnen in acht. Mochten er tegen die tijd wijzigingen of aanvullende maatregelen nodig zijn, dan worden betrokkenen hierover geïnformeerd.


Bekijk meer foto’s op de website van RCN. 

Ouderenweek-RCN-Toppershoedje-sfeer