Een midweek op RCN de Schotsman

Tamara Breuel was in 2023 coördinator van de Ouderenmidweek op RCN de Schotsman in Zeeland. “Het was een mooi project om te organiseren en begeleiden. We hebben als team van RCN de Schotsman hard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen. Het was één groot feest en wat hebben we  genoten van de gasten tijdens deze speciale week.” Lees het weekverslag van Tamara en krijg een inkijkje in een de gratis midweek ‘Ouderen in het zonnetje’ die Het vakantiebureau jaarlijks in december met RCN Vakantieparken organiseert. 

Maandag 11 december

Na maanden van voorbereiding mochten we  maandag eindelijk van start. In de ochtend deden we nog wat kleine voorbereidingen en om 11.00 uur startten we met een briefing. Alles werd nog even besproken en de laatste vragen werden beantwoord.

Om 14.00 uur kwamen de eerste gasten aan en ontvingen we ze hartelijk met koffie en een natuurlijk een Zeeuwse bolus.

De koffers werden naar de bungalows gebracht en nadat de gasten met elkaar kennis hadden gemaakt, mochten ze de bungalow verkennen. De koelkasten waren gevuld, er lag entertainment klaar en voor iedereen een gevulde kerststok.

Voor het diner was het officiële welkomstwoord en mochten de gasten genieten van een heerlijk driegangenmenu. We namen het programma door voor de hele week en er werd nog gezellig na gepraat onder het genot van een drankje.

ouderenmidweek de schotsman

Dinsdag 12 december

De ochtend begon vroeg en er werd ontbijt bezorgd aan de deur. We beginnen de week rustig met een vrije ochtend. Veel gasten namen een duik in het warme binnenzwembad.  Er werden zwembroeken te leen aangeboden door Richard. ‘Badmeesters’ Herman en Mijndert namen de gasten (die soms al jaren niet hadden gezwommen) mee het binnenzwembad in. Andere gasten gingen wandelen of lazen rustig een krantje in de brasserie.

Na de lunch stond Shantykoor Buitengaats op het programma. Het was even puzzelen met zo’n 100 man in de brasserie, maar het was een groot feest en er werd luidkeels meegezongen. In de pauze was het tijd voor een advocaatje met slagroom en aansluitend een stuk taart.

Na het stamppot buffet met een vlaflip toe stond bingo koning Roland te trappelen om van start te gaan met de enige echte kerstbingo. Het was lachen, gieren en brullen. We hebben nog nooit zoveel valse bingo’s op één avond meegemaakt….

Woensdag 13 december

Vaste prik is de ontbijtbezorging in de ochtend.  Toen iedereen zijn boterham en gekookt eitje op had, kwamen de gasten langzaam binnendruppelen in de brasserie voor de creatieve ochtend. Kersstukjes maken en Zeeuwse knopen schilderen stonden op het programma.

Het was een gezellige boel en de mooiste creaties werden gemaakt. Aansluitend was er een gezellige high tea met allerlei zoete hapjes. 

In de middag doken de gasten weer het binnenzwembad in. Het was één groot feest, de disco lichten gingen uiteraard ook aan! 

In de avond genoten de gasten heerlijk van frietjes en snacks. Men ging op tijd weer terug naar de brasserie om een ijsje te halen, want er stond iets spectaculairs op het programma.

Ruben van Maaren kwam met zijn roofvogels een demonstratie geven binnen. Het was superspannend, want we hadden het hier nog nooit binnen gedaan. Ruben traint ook vogels voor de Efteling, werkt samen met Freek Vonk en bijna alle vogels in Nederlandse films zijn van hem of door hem getraind.

Wat een mooie vogels had hij mee en hoe rustig waren ze ook! Nadat hij mooie verhalen vertelde over zijn werk en iedereen vragen mocht stellen, was het dan eindelijk zo ver.. er ging een roofvogel binnen vliegen. Hoe cool!

Iedereen mocht op de foto met de grote uil Saar en er zijn weer een veel herinneringen gemaakt deze avond.

Onder het genot van een uitvliegdrankje werd er nog nagepraat over deze bijzondere avond.

ouderenmidweek

Donderdag 14 december 

Wat gaat de week snel voorbij. Iedereen heeft plezier met elkaar en er wordt veel gelachen. De gasten zitten gezellig met elkaar te ontbijten in de brasserie. 

Vandaag gaan we in twee groepen naar Deltapark Neeltje Jans. Het park gaat speciaal voor ons open en ze hebben een speciaal programma gemaakt. De gasten worden ontvangen met een warme bak koffie en uiteraard een Zeeuwse bolus want je bent tenslotte in Zeeland!

Het was een bijzondere ochtend. Het verhaal van de watersnoodramp kwam bij sommige gasten hard binnen. We sloten af met het kijken naar de zeehondjes en werd er onderweg weer wat afgelachen en gezongen in de bus.

Bij terugkomst een lunch en dan is het tijd voor ontspanning. De studenten zitten al klaar om de gasten te voorzien van een mooie nagellak, handmassage, knipbeurt of een geföhnde coupe. Ook worden er mooie foto’s gemaakt door de fotograaf en is er nog even tijd voor wat ontspanning voor de laatste avond aanbreekt.

Op het menu staat een viergangen kerstdiner. De gasten genieten zichtbaar  van elkaars gezelschap en de gastvrije ambiance.  Er worden mooie woorden van dankbaarheid uitgesproken door zowel het team als de gasten. Voor de begeleiders is een mooi lied gemaakt en het applaus vliegt ons om de oren.

Zangeres Patricia Foort sluit de avond af en de gasten zingen luidkeels mee. Na een paar nummers wordt de dansvloer geopend en het bleef nog lang onrustig in Kamperland.

Vrijdag 15 december

Deze ochtend staat er een gezamenlijk ontbijt op het programma in de brasserie.

We kijken terug op de week onder het genot van alle heerlijkheid die op tafel staat. Ook deze ochtend staat weer in het teken van mooie woorden en applaus.

Na de laatste bakjes koffie worden de gasten opgehaald en zit deze onvergetelijke week er helaas weer op. 

Ook in 2024 wordt er weer een gratis vakantiemidweek ‘Ouderen in het zonnetje’ georganiseerd. Inschrijven is mogelijk vanaf juni 2024.