“Wij hebben hier zó naar uitgekeken!”

Ooit won ze zilver tijdens de Nederlandse Kampioenschappen zwemmen (1957). Nu geniet Nel Schut-Wiegers uit Lelystad samen met vele andere vakantiegasten van het weidse uitzicht en de schaapjes op Nieuw Hydepark tijdens een vakantie van Het vakantiebureau.

Nel Schut-Wiechers (midden) samen met andere vakantiegasten

Als we haar spreken tijdens een zonnige vrijdagmiddag zit de Paasweek in Doorn er bijna op. “Het is hier écht genieten. Ik ben aan mijn hart geopereerd en moest het rustiger aan doen. Vroeger zwom ik veel, ik werd tweede tijdens het Nederlands kampioen zwemmen en ben zelfs een keer het IJsselmeer over gezwommen. Dat zit er niet meer in. Wel doe ik op advies van de dokter nog aan zwemtherapie.”

Dit is alweer de vijfde keer dat ze een vakantie bij Het vakantiebureau heeft geboekt. “Ik ben eerder ook bij de Heerenhof, IJsselvliedt, Dennenheul en met de boot Prins Willem Alexander geweest. Ik heb dit jaar nog even overwogen om een reis naar Benidorm te maken, maar mijn zoon gaf de doorslag: ‘Mam, ga toch op vakantie met Het vakantiebureau; daar ben je in veilige handen’. Hij heeft geholpen met het uitzoeken van twee mooie vakanties.” En genieten doet ze. “Het is heerlijk hier onder de mensen!”

Persoonlijke aandacht

Ook ontmoeten we Vera en Henk Schaap uit Purmerend op het terras in Doorn. Het echtpaar ging jaren als vrijwilliger mee en geniet nu zelf van de verzorgde vakanties. “Mijn man kreeg de ziekte van Parkinson en toen ging samen op vakantie gaan met de caravan écht niet meer.” In 2021 kwam het echtpaar voor het eerst naar Nieuw Hydepark. “Hier krijg je alle zorg en aandacht die nodig is. Je krijgt niet alleen medische zorg, maar ook veel persoonlijke aandacht. De accommodatie is erg goed, er is bijvoorbeeld veel ruimte in de badkamer en slaapkamer. Een gewoon hotel heeft die faciliteiten meestal niet. Eerst vonden we het nog spannend hoe het zou lopen, dat is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van de leiding, maar je bent vrij om te doen wat je wilt. Samen een spel doen of met de bus erop uit, wandelen of gewoon met z’n tweeën op pad. Het kan allemaal. Het geeft ons echt een gevoel van ontspanning; we hebben hier zó naar uitgekeken! En we hebben de vakantie voor juli ook al geboekt!’ 

Henk en Vera Schaap op het terras in Doorn

Alles is mogelijk

Op hun tijd als vrijwilliger kijkt het echtpaar dankbaar terug. “Het is vermoeiend en mentaal zwaar, maar het geeft zoveel voldoening als je ziet wat zo’n vakantie met de gasten doet. We hadden eens een man in de groep die toen hij hier kwam echt niets van computers wilde weten. We daagden hem uit voor een spelletje patience op de computer en na verloop van tijd vond hij dat zo leuk dat hij, toen hij thuis kwam, meteen een computer wilde aanschaffen. Je bouwt als vrijwilligers ook echt een band op met elkaar. Er zijn veel mogelijkheden voor een taak die echt bij je past. Mijn man reed met een busje en stond achter de bar, ik hielp mee in de zorg of in de keuken. Alles is mogelijk!”

Vrijwilliger worden? 

Het vakantiebureau is altijd op zoek naar vrijwilligers, zowel voor de zorg als voor andere functies. Er is veel mogelijk. Meer informatie leest u op de website.

Op vakantie met Het vakantiebureau?

Wilt u ook zorgeloos genieten van een vakantie met aandacht? Boek dan uw reis met Het vakantiebureau. Voor het komende seizoen zijn er in diverse weken nog plaatsen vrij. Zoek op de website welke vakantie het beste bij u past.