Begeleide vakanties

Begeleide vakanties zijn speciaal georganiseerde vakanties voor ouderen of mensen met een beperking. Al ruim 50 jaar organiseert Het vakantiebureau begeleide vakanties, senioren vakanties en vakanties voor mantelzorgers en dementerende ouderen in Nederland. Dit doen wij samen met 1.400 gediplomeerde verplegers en vrijwilligers.

U laten genieten tijdens de begeleide vakanties van Het vakantiebureau. Dat is ons doel.

Voor wie zijn onze begeleide vakanties?

Onze begeleide vakanties zijn speciaal gericht op ouderen of senioren die zorg of begeleiding nodig hebben. Ook mensen met een lichte verstandelijke beperking of een visuele beperking komen bij ons vakantie houden. Onze accommodaties en mensen zijn hier speciaal op ingericht. Onze zorgvakanties staan bekend om de aandacht die wij aan de mensen geven en om onze begeleiding op maat.

Begeleide vakanties voor mensen met een visuele beperking 

Heeft u een visuele beperking? Tijdens onze speciale vakantieweken worden alle workshops en activiteiten zoveel mogelijk aangepast aan uw mogelijkheden, zodat u aan alle activiteiten kan deelnemen.

Vakantiehotel Dennenheul is een volledig aangepast accommodatie. Zo zijn er geleidelijnen en braillemarkeringen aanwezig op deze accommodatie. Geleidehonden zijn uiteraard ook van harte welkom. Meer over onze vakanties met visuele beperking.

Begeleide vakanties voor mensen met een licht verstandelijke beperking

Onze begeleide vakanties voor mensen met een beperking zijn geschikt wanneer iemand een licht verstandelijke beperking, die binnenshuis zelfstandig kunnen lopen (eventueel met rollator) en geen aangepaste kamer nodig hebben. Onze vrijwilligers begeleiden u in persoonlijke verzorging of medicatie. Meer over onze vakanties met een licht verstandelijke beperking.

Zorg tijdens de vakanties

Tijdens de vakanties van Het vakantiebureau wordt u goed begeleid door onze gediplomeerde verpleegkundige en verzorgenden. Ongeacht of u nu lichte begeleiding of intensievere begeleiding met zorg nodig heeft. Onze verpleegkundige en verzorgenden zijn allemaal zeer gemotiveerd en kundig. Samen zorgen zij voor de organisatie en maatwerk begeleiding bij alle activiteiten.

De begeleide vakanties worden aangepast aan uw mogelijkheden. Ook nachtzorg, 24-uurs begeleiding en middelen zoals een rolstoelbus of duofiets zijn voor u beschikbaar.

U zult genieten van de bijzondere sfeer, gezelligheid en verbondenheid tussen onze gasten en vrijwilligers.

Aangepaste hotels voor goed begeleide vakanties

Onze vakantiehotels zijn aangepaste hotels in midden Nederland en op de Veluwe. De prachtige hotels zijn speciaal geschikt voor begeleide vakanties zoals Het vakantiebureau deze organiseert. Onze begeleide vakanties houden wij hier al vele jaren. O.a. in Nieuw Hydepark in Doorn, IJsselvliedt In Wezep, De Heerenhof in Mechelen of vakantiehotel Dennenheul (speciaal voor mensen met een visuele beperking).

Of wat vindt u van een vakantie op de boot? Bekijk hier onze vaarvakanties in Nederland.

Hoe zien de vakanties eruit?

Onze begeleide vakanties duren één week. Een groep van ongeveer 15 – 35 vakantiegasten neemt deel aan onze vakanties. Het zijn kleinschalige begeleide vakanties, waardoor wij veel persoonlijke aandacht en begeleiding kunnen bieden. U kunt rustig aan doen of meedoen aan activiteiten.

Er is van alles te doen: van creatieve workshops en vaartochten tot zing- en dansavonden. Of wandelen en fietsen door de bosrijke omgeving. Wilt u van gedachte wisselen met een pastor? Dat kan. Tijdens de hele week is er een pastor aanwezig, inclusief kerkdienst.

U bepaalt of u meedoet, want het is uw vakantie.

Prijzen van de begeleide vakanties

Wij zijn een organisatie zonder winstoogmerk. Daarom zijn onze tarieven gebaseerd op wat iemand zonder zorg zou moeten betalen. Aanpassingen aan de accommodatie, zorgkosten en hulpmiddelen bijvoorbeeld, zijn voor onze rekening. De prijzen van onze begeleide vakanties (welke u hier kunt vinden) zijn inclusief:

• Ontbijt, lunch en 3-gangendiner (ook dieet)

• Koffie, thee en vers fruit

• Activiteitenprogramma (exclusief excursies)

Korting begeleide vakanties

Onze begeleide vakanties maken wij zo betaalbaar mogelijk. Is de prijs voor u toch een bezwaar? Er zijn mogelijkheden om tegemoetkoming te krijgen in kosten voor begeleide vakanties.

• Via ons Vakantiefonds

• Via uw ziektekostenverzekering. Neemt contact op met uw zorgverzekeraar over de mogelijkheden.

Vakanties reserveren

U kunt onze vakanties met begeleiding reserveren door het reserveringsformulier bij uw gewenste zorgvakantie in te vullen en naar ons op te sturen. Uiteraard kunnen wij u het reserveringsformulier ook toesturen.

Heeft u nog vragen over onze begeleide vakanties? Neem gerust contact met ons op.