Word zorgvrijwilliger:
maak bijzondere vakanties mogelijk.

Door de intieme setting heb je echt de tijd om een persoonlijke band op te bouwen met de gasten.

Het is ontzettend dankbaar werk waarbij je jezelf ook kunt ontwikkelen.

Als vrijwilliger is je verblijf inclusief de heerlijke maaltijden gratis.

“Hier heb je écht tijd voor persoonlijke aandacht”

Zorgvrijwilliger Margreeth: “Ik heb in de zorg en in het onderwijs gewerkt. Vanwege het levensfasebudget had ik extra vakantiedagen. Een ideale gelegenheid om een weekje mee te werken als zorgvrijwilliger in een vakantieweek.” 

Persoonlijke aandacht voor de gast is voor Margreeth de belangrijkste drijfveer om mee te gaan als zorgvrijwilliger. “In mijn werk in de zorg is daar niet altijd tijd voor.  In de vakantieweek heb je écht even 1-op-1 aandacht voor de gast. Hier heb je tijd om samen een spelletje te spelen of een persoonlijk gesprek te voeren.  En hoe mooi is het als je met iemand die in het dagelijks leven gebonden is aan de rolstoel, hier met hulp van een stalift samen een ritje op de duofiets over het landgoed kan maken.  Hier kun je out-of the-box werken. Dat doet echt recht aan het credo ‘vakanties met aandacht’. Dat gun ik iedereen!”

– Margreeth Warrink Zorgvrijwilliger

zorgvrijwilliger met een vakantiegast
jaar vakanties met zorg en aandacht.
0 +
gasten ontvangen.
0 +
vrijwilligers zijn je voorgegaan.
0 +

Wat kun je verwachten als zorgvrijwilliger?

Het vakantiebureau maakt gebruik van drie zorghotels (Nieuw Hydepark in Doorn, Dennenheul in Ermelo en IJsselvliedt in Wezep) en maakt gebruik van vakantieschip Prins Willem-Alexander.

Hoe ziet jouw week als zorgvrijwilliger eruit?

Je komt ’s ochtends op een van onze locaties aan en krijgt een hotelkamer toegewezen. Nadat je het vrijwilligerteam hebt ontmoet en een rondleiding door het hotel hebt gehad, kom je als zorgvrijwilligers bij elkaar. Je krijgt onder leiding van de zorgcoördinator informatie en instructie over de zorg van de gasten.

’s Middags worden de gasten hartelijk ontvangen. Na een gezellige kennismaking, het avondeten en de koffie/thee, help je de gasten – indien nodig – met het naar bed gaan. Daarna heb je de tijd om je ervaringen te delen met andere vrijwilligers.

In de ochtend ligt het accent van jouw werk op de ochtendzorg: je helpt de gasten met het opstaan en aankleden, zodat ze op een fijne manier hun vakantiedag kunnen starten.

In de week zijn er diverse activiteiten, zoals een ontbijtbuffet, ochtendgymnastiek, een ritje op de duo-fiets, creatieve activiteiten en concerten. Of je maakt een uitstapje naar een museum of tentoonstelling in de buurt.

Je bent altijd beschikbaar om de gasten te helpen en ze een fijne week te bezorgen.

Je week staat volledig in het teken van verzorging van en aandacht voor de vakantiegasten:

 • Verpleegkundige /persoonlijke zorg:
  • Je helpt gasten met de algemene dagelijkse levensverrichtingen zoals het aan- en uitkleden en het helpen met douchen;
  • Je helpt bij het innemen van medicijnen.
  • Je helpt bij diverse medische technische handelingen die soms voorkomen zoals stomaverzorging, het geven van sondevoeding, wondververzorging en het aantrekken/uittrekken van steunkousen;
  • Je bent alert op het bieden van zorg en ondersteuning bij onverwachte gebeurtenissen.
 • Persoonlijke aandacht:
  • Je hebt alle tijd om een praatje te maken en biedt een luisterend oor;
  • Je speelt samen met de gast een spelletje of maakt een wandeling;
  • Je bouwt vriendschappen op voor het leven met andere vrijwilligers.

Als vrijwilliger is je verblijf inclusief eten en drinken gratis.

De vakantieweken worden gekenmerkt door een open-protestants christelijke identiteit.

Bezorg jij onze gast een onvergetelijke vakantie?
Meld je dan direct aan of vraag eerst meer informatie op.

nachtzorgvrijwilliger

Wat kun je verwachten als zorgvrijwilliger?

Als zorgvrijwilliger verblijf je in een van onze prachtige locaties, waaronder Nieuw Hydepark in Doorn, Dennenheul in Ermelo, en IJsselvliedt in Wezep, evenals op ons vakantieschip Prins Willem-Alexander en op geselecteerde RCN Vakantieparken.

Je week begint met een warm welkom en een briefing door de zorgcoördinator, waarbij je instructies krijgt over de zorg van onze gasten.

Overdag help je onze gasten met hun dagelijkse routine, zoals opstaan, aankleden, en medicatie innemen. Daarnaast geniet je samen van verschillende activiteiten zoals ochtendgymnastiek, creatieve sessies, en uitstapjes naar lokale bezienswaardigheden. Belangrijk is ook de persoonlijke aandacht die je biedt: een luisterend oor, een spelletje, of een wandeling. Je bouwt niet alleen banden op met onze gasten, maar ook met je medevrijwilligers. Je verblijf, inclusief maaltijden, is kosteloos.

Wil jij deel uitmaken van ons team en bijdragen aan onvergetelijke vakanties voor onze gasten? Meld je dan direct aan of vraag eerst meer informatie op.

nachtzorgvrijwilliger

Een onvergetelijke ervaring als zorgvrijwilliger

Bekijk zelf hoe onze gasten met een zorgbehoefte de vakantieweek ervaren:

Word jij de volgende zorgvrijwilliger?

Schrijf je in en word onderdeel van iets bijzonders

"*" geeft vereiste velden aan

Waarvoor mogen wij contact met jou opnemen?*
Naam*
E-mailadres*