Word zorgvrijwilliger:
maak bijzondere vakanties mogelijk.

Het vakantiebureau

Voor mensen met een zorgbehoefte en/of mensen die eenzaam zijn is een vakantie niet vanzelfsprekend. Ze hebben vaak zorg nodig of vinden de stap om alleen op vakantie te gaan te groot. Door de hulp van vrijwilligers in een vakantieweek kunnen er voor deze mensen toch onvergetelijke momenten gecreëerd worden.

Door de gezellige setting heb je echt de tijd om een persoonlijke band op te bouwen met de gasten.

Het is ontzettend dankbaar werk waarbij je jezelf ook in de praktijk kunt ontwikkelen tijdens je studie.

Als vrijwilliger is je verblijf inclusief de heerlijke maaltijden gratis.

“Het is echt dankbaar werk” 

”Ik speelde vroeger al doktertje en vond het altijd leuk om voor mensen te zorgen. Ik wilde eigenlijk eerst het onderwijs in. Op de laatste dag heb ik heb me nog aangemeld voor de opleiding Verpleegkunde. Ik heb er geen moment spijt van.

Het mooie aan dit werk is dat wij ook de mantelzorgers even kunnen ontlasten van hun zware zorgtaak. Het is voor mantelzorgers lastig om hun partner los te laten en de zorg over te dragen aan iemand die ze nog niet goed kennen. In het begin deden ze alles zelf, maar op de eerste dag begonnen ze al wat taken los te laten en om hulp te vragen. Het is mooi om te zien dat ze die hulp vragen en hun zorgtaak even los kunnen laten, zodat zij ook écht vakantie kunnen vieren. Iedere dag is voor ons weer een mooi leermoment. 

Het is dankbaar werk, mensen waarderen de zorg en aandacht die ze krijgen enorm. Het is fijn om de partners een weekje te ontlasten, daar krijgen we energie van. Ik zou tegen iedereen die nog twijfelt over het werken als (zorg)vrijwilliger willen zeggen: ‘probeer het gewoon een keer om te kijken of het wat voor je is.”

– Annefleur Zorgvrijwilliger

studenten vrijwilliger
jaar vakanties met zorg en aandacht.
0 +
gasten ontvangen.
0 +
vrijwilligers zijn je voorgegaan.
0 +

Wat kun je verwachten als zorgvrijwilliger?

Het vakantiebureau maakt gebruik van drie zorghotels (Nieuw Hydepark in Doorn, Dennenheul in Ermelo en IJsselvliedt in Wezep) en maakt gebruik van vakantieschip Prins Willem-Alexander.

Hoe ziet jouw week als zorgvrijwilliger eruit?

Je komt ’s ochtends op een van onze locaties aan en krijgt een hotelkamer toegewezen. Nadat je het vrijwilligerteam hebt ontmoet en een rondleiding door het hotel hebt gehad, kom je als zorgvrijwilligers bij elkaar. Je krijgt onder leiding van de zorgcoördinator informatie en instructie over de zorg van de gasten.

’s Middags worden de gasten hartelijk ontvangen. Na een gezellige kennismaking, het avondeten en de koffie/thee, help je de gasten – indien nodig – met het naar bed gaan. Daarna heb je de tijd om je ervaringen te delen met andere vrijwilligers.

In de ochtend ligt het accent van jouw werk op de ochtendzorg: je helpt de gasten met het opstaan en aankleden, zodat ze op een fijne manier hun vakantiedag kunnen starten.

In de week zijn er diverse activiteiten, zoals een ontbijtbuffet, ochtendgymnastiek, een ritje op de duo-fiets, creatieve activiteiten en concerten. Of je maakt een uitstapje naar een museum of tentoonstelling in de buurt.

Je bent altijd beschikbaar om de gasten te helpen en ze een fijne week te bezorgen.

Je week staat volledig in het teken van verzorging van en aandacht voor de vakantiegasten:

 • Verpleegkundige /persoonlijke zorg:
  • Je helpt gasten met de algemene dagelijkse levensverrichtingen zoals het aan- en uitkleden en het helpen met douchen;
  • Je helpt bij het innemen van medicijnen.
  • Je helpt bij diverse medische technische handelingen die soms voorkomen zoals stomaverzorging, het geven van sondevoeding, wondververzorging en het aantrekken/uittrekken van steunkousen;
  • Je bent alert op het bieden van zorg en ondersteuning bij onverwachte gebeurtenissen.
 • Persoonlijke aandacht:
  • Je hebt alle tijd om een praatje te maken en biedt een luisterend oor;
  • Je speelt samen met de gast een spelletje of maakt een wandeling;
  • Je bouwt vriendschappen op voor het leven met andere vrijwilligers.

Als vrijwilliger is je verblijf inclusief eten en drinken gratis.

De vakantieweken worden gekenmerkt door een open-protestants christelijke identiteit.

Bezorg jij onze gast een onvergetelijke vakantie?
Meld je dan direct aan of vraag eerst meer informatie op.

nachtzorgvrijwilliger

Wat kun je verwachten als zorgvrijwilliger?

Als zorgvrijwilliger verblijf je in een van onze prachtige locaties, waaronder Nieuw Hydepark in Doorn, Dennenheul in Ermelo, en IJsselvliedt in Wezep, evenals op ons vakantieschip Prins Willem-Alexander en op geselecteerde RCN Vakantieparken.

Je week begint met een warm welkom en een briefing door de zorgcoördinator, waarbij je instructies krijgt over de zorg van onze gasten.

Overdag help je onze gasten met hun dagelijkse routine, zoals opstaan, aankleden, en medicatie innemen. Daarnaast geniet je samen van verschillende activiteiten zoals ochtendgymnastiek, creatieve sessies, en uitstapjes naar lokale bezienswaardigheden. Belangrijk is ook de persoonlijke aandacht die je biedt: een luisterend oor, een spelletje, of een wandeling. Je bouwt niet alleen banden op met onze gasten, maar ook met je medevrijwilligers. Je verblijf, inclusief maaltijden, is kosteloos.

Wil jij deel uitmaken van ons team en bijdragen aan onvergetelijke vakanties voor onze gasten? Meld je dan direct aan of vraag eerst meer informatie op.

nachtzorgvrijwilliger

Bekijk zelf hoe onze gasten met een zorgbehoefte de vakantieweek ervaren:

Word jij de volgende zorgvrijwilliger?

Schrijf je in en word onderdeel van iets bijzonders

"*" geeft vereiste velden aan

Waarvoor mogen wij contact met jou opnemen?*
Naam*
E-mailadres*