Word nachtzorgvrijwilliger:
maak bijzondere vakanties mogelijk.

Het vakantiebureau

Voor mensen met een zorgbehoefte en/of mensen die eenzaam zijn is een vakantie niet vanzelfsprekend. Ze hebben vaak zorg nodig of vinden de stap om alleen op vakantie te gaan te groot. Door de hulp van vrijwilligers in een vakantieweek kunnen er voor deze mensen toch onvergetelijke momenten gecreëerd worden.

Je hebt veel vrijheid en zelfstandigheid als nachtzorgvrijwilliger.

Het is ontzettend dankbaar werk waarbij je jezelf ook kunt ontwikkelen.

Als vrijwilliger is je verblijf inclusief de heerlijke maaltijden gratis.

“Ik houd van de rust van de nacht”

”Ik ben een nachtmens, ik houd van de rust van de nacht. In de nacht ben je zelf verantwoordelijk voor wat je doet. Je werkt zelfstandig en in geval van nood kun je terugvallen op de ander.

Daarnaast heb je ’s nachts hele andere gesprekken met gasten dan overdag. Je bent dan alleen met de gast, de gesprekken in de nacht zijn vaak heel persoonlijk en openhartig. 

In de ochtends slaap ik, in de middag ben je vrij in wat je doet. Je maakt een praatje met gasten of je trekt er even zelf op uit.”

– Leonie Veenstra Nachtzorgvrijwilliger

nachtvrijwilliger leonie
jaar vakanties met zorg en aandacht.
0 +
gasten ontvangen.
0 +
vrijwilligers zijn je voorgegaan.
0 +

Wat biedt Het vakantiebureau jou als nachtzorgvrijwilliger?

  • Je zorgt voor mensen (senioren en mensen met een zorgbehoefte)
  • Je werkt graag zelfstandig
  • Je geniet van de rust in de nacht

Spreekt je dit aan? Dan is vrijwilliger in de nachtzorg tijdens een zorgvakantie jou op het lijf geschreven! Door de hulp van vrijwilligers wordt een vakantieweek voor mensen met een zorgbehoefte, fysiek en financieel, mogelijk gemaakt.

Je geniet een week van de warmte, voldoening en verbondenheid in een betrokken team van vrijwilligers.

Wanneer de nacht valt, begint jouw taak als nachtzorgvrijwilliger. De gasten komen tot rust na een dag vol nieuwe ervaringen. Ze weten dat ze bij jou terechtkunnen als ze extra hulp nodig hebben. Elke nacht zal anders zijn. De ene keer heb je een rustige nacht, de andere keer help je mensen met een klein ongemakje of stel je ze even gerust. 

Overdag geef je zelf invulling aan de dag. Je rust uit, leest een boek of speelt een potje jeu de boules. Je hebt genoeg vrijheid om te doen wat je wilt. Uiteraard is er overdag nadat je hebt uitgeslapen van je nacht, ook ruimte om iets met de gasten te ondernemen. 

Je kunt dit werk alleen doen, maar het is ook mogelijk om samen met een andere nachtzorgvrijwilliger je dienst te draaien. Goed om te weten: je kunt te allen tijde terugvallen op een ervaren zorgcoördinator of verpleegkundige.

Is dit vrijwilligerswerk jou op het lijf geschreven? Meld je dan aan als nachtzorgvrijwilliger.

nachtzorgvrijwilliger foto

Wat biedt Het vakantiebureau jou als nachtzorgvrijwilliger?

Als nachtzorgvrijwilliger ben je er voor senioren en mensen met een zorgbehoefte die ’s nachts extra ondersteuning nodig hebben. Je werkt zelfstandig en geniet van de rust van de nacht. Elke nacht is anders: soms rustig, soms met wat meer hulpvragen. Maar altijd ben jij er om onze gasten bij te staan en gerust te stellen.

Overdag heb je tijd voor jezelf: rust uit, lees een boek, of geniet van activiteiten zoals jeu de boules. Als je het leuk vind, is er ook ruimte om samen met onze gasten iets te ondernemen, nadat je uitgeslapen hebt van je nachtdienst. Je kunt alleen werken, maar ook samen met een andere nachtzorgvrijwilliger.

En maak je geen zorgen, je staat er niet alleen voor. Er is altijd een ervaren zorgcoördinator of verpleegkundige waar je op kunt terugvallen.

Door de hulp van vrijwilligers wordt een vakantieweek, fysiek en financieel, mogelijk gemaakt voor mensen met een zorgbehoefte.

Spreekt dit vrijwilligerswerk jou aan? Meld je dan aan als nachtzorgvrijwilliger en draag bij aan een onvergetelijke zorgvakantie voor onze gasten!

nachtzorgvrijwilliger foto

Een onvergetelijke ervaring als nachtzorgvrijwilliger

Bekijk zelf hoe onze gasten met een zorgbehoefte de vakantieweek ervaren:

Word jij de volgende nachtzorgvrijwilliger?

Schrijf je in en word onderdeel van iets bijzonders

"*" geeft vereiste velden aan

Waarvoor mogen wij contact met jou opnemen?*
Naam*
E-mailadres*