Studenten zijn van harte welkom!

Als je student bent, ben je van harte welkom om mee te werken tijdens onze vakantieweken! We hebben namelijk ook vrijwilligerswerk voor studenten. Wij zijn erkend als leerplek door Calibris en kunnen je een passende functie aanbieden die bij je opleiding past. Bijvoorbeeld in de verzorging, verpleging of in de recreatie.

Studiepunten voor vrijwilligerswerk

Natuurlijk kun je ook meewerken in een andere ondersteunende vrijwilligersfunctie. Tevens kun je rekenen op begeleiding door een van onze vrijwilligerscoördinatoren in de betreffende vakantieweek. In sommige gevallen geeft een opleiding ook studiepunten voor het meewerken tijdens een vakantie. Daar werken wij uiteraard graag aan mee!

Vrijwilligerswerk als student reactie

Veel studenten die ooit vrijwilligerswerk hebben gedaan of stage liepen bij ons, blijven terugkomen. Dat is een groot compliment. Een terugblik van een van hen: ‘Afgelopen zomer, was mijn tweede vakantieweek met ouderen vanuit Het vakantiebureau. Dat ik deze activiteit als tweede jaar op rij heb gekozen om een deel van mijn ´vrije studiepunten’ aan te besteden zegt denk ik al meer dan genoeg. Vorig jaar was ik een week in Doorn met ouderen die zorg nodig hadden. Kort door de bocht gezegd ging ik naar de week met het idee om mijn punten voor school te halen, maar al na de eerste avond was ik niet meer met school bezig.

Tijdens de week vond ik het ontzettend mooi om te zien hoe de ouderen helemaal opleven en genieten van de kleine dingetjes, zoals een luisterend oor bieden, een knuffel geven of gewoon even buiten zijn (ook al regent het!). Daarnaast was de sfeer ook ontzettend goed, open en vriendelijk. Ik vind het altijd net één grote familie, zowel de gasten als de vrijwilligers horen er helemaal bij. Ook de organisatie op zich maakte het tot een fijne week. Alles was goed voorbereid, er worden voorbereidingsdagen georganiseerd en waar je ook komt er heerst een open sfeer.

Aanmelden als vrijwilliger student?

Gezellig meehelpen als vrijwilliger in de vakantieweken, heb je nog vragen over onze functie vrijwilligerswerk student? Neem gerust contact met ons op per mail info@hetvakantiebureau.nl of telefonisch via (0343) 74 58 90.

creatief IJsselvliedt gast en jonge vrijwilliger
Vrijwilliger student
jongere-vrijwilliger
Vrijwilliger student