Vrijwilligersfuncties

Naast de functie van verpleegkundige/verzorgende zijn er nog veel andere vrijwilligersfuncties. Voor alle vrijwilligers geldt dat zij naast hun ‘hoofdverantwoordelijkheden’ er vooral zijn om aandacht te geven aan onze vakantiegasten, een luisterend oor bieden en plezier maken met hen! Als vrijwilliger begeleid je de vakantiegasten in de breedste zijn van het woord. Je begeleidt bijvoorbeeld mensen tijdens uitstapjes, maar ook fietsen, wandelen en een spelletje met de vakantiegasten behoort tot een van je taken. Dat maakt het vrijwilligerswerk in onze vakantieweek zo veelzijdig en bijzonder.

Overige vrijwilligersfuncties

Er zijn verscheidene functies die vervuld kunnen worden door een vrijwilliger. We zullen een aantal voorbeelden geven van vrijwilligersfuncties. De weekcoördinator is verantwoordelijk voor de algemene gang van zaken tijdens een vakantieweek. De recreatiecoördinator initieert en coördineert het activiteitenprogramma in de vakantieweken. Bij de uitvoering uiteraard bij gestaan door de overige vrijwilligers. De pastor is de eerstverantwoordelijke voor de pastorale zorg aan onze gasten. De gastvrouw/gastheer coördineert en werkt zelf mee, bij de huishoudelijke werkzaamheden rondom de maaltijden en het koffie/thee drinken.

De huishoudelijke medewerkers staan onder begeleiding van de gastvrouw/heer en helpen bij de maaltijden en het schenken van koffie en thee. De voedingsassistent stemt de dieetwensen en behoeften van de gasten en vrijwilligers af op de diensten van de keuken van de desbetreffende accommodatie. Als algemeen verzorger help je de verpleegkundigen en verzorgenden bij de dagelijkse algemene zorg van onze gasten. En dan is er nog de functie van assistent, de assistent ondersteunt gasten en vrijwilligers op het gebied van materialen, techniek en veiligheid.

Het Vakantiebureau

Het Vakantiebureau organiseer al meer dan 60 jaar hotelvakanties in Nederland voor mensen met dementie, senioren en hun mantelzorger en mensen met een beperking. In een vakantieweek vrijwilligerswerk bieden, is een mooie ervaring die veel voldoening geeft.

 

Meer informatie over vrijwilligersfunctie?

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij Het vakantiebureau? Vraag dan hier onze vrijwilligersinformatie aan

zwaaien-bij-de-ingang-Nieuw-Hydepark