Rolstoelvakanties

Het vakantiebureau organiseert rolstoelvriendelijke vakanties in Nederland voor ouderen of mensen met een beperking. U krijgt fijne begeleiding én goede zorg tijdens onze rolstoelvakanties. In ons vakantieaanbod hebben wij prachtige aangepaste hotels die rolstoelvriendelijk zijn ingericht. Verpleegkundigen en begeleiders van Het vakantiebureau geven u persoonlijke aandacht en begeleiden u in uw mogelijkheden. Zo kunt u zorgeloos genieten van uw vakantie!

Het vakantiebureau organiseert al 60 jaar senioren vakanties en vakanties met zorg, zoals rolstoelvakanties op locaties op de Veluwe, in Midden-Nederland of in Limburg. Ons doel bij Het vakantiebureau is rolstoelgebruikers laten genieten van hun vakantie tijdens onze rolstoelvakanties.

Rolstoelvakantie voor u en uw partner

Wij organiseren rolstoelvriendelijke vakanties voor verschillende doelgroepen:

  • Voor senioren met lichte of intensieve zorg

  • Voor mensen met dementie, een visuele of verstandelijke beperking


U kunt tijdens onze rolstoelvakanties alleen komen of samen met uw partner, vriend of vriendin of uw mantelzorger. Welke begeleiding u ook nodig heeft, als rolstoelgebruiker kunt u kiezen uit meerdere rolstoelvriendelijke vakanties in verschillende aangepaste hotels.

Rolstoelvakanties met aangepaste hotels

Rolstoelvakanties organiseren wij onder andere in Nieuw Hydepark in Doorn, De Heerenhof in Mechelen, De Imminkhoeve in Lemele en IJsselvliedt in Wezep.

Onze vakantiehotels zijn zeer geschikt voor begeleide rolstoelvakanties:

  • Ruim opgezette en rolstoeltoegankelijke hotels

  • Met aangepaste kamers met rolstoelvriendelijke douche en toilet

  • Extra faciliteiten zoals een hoog-laagbed en zorgoproepsysteem

  • Met rolstoelbus, duofiets of rolstoelfiets


Of wat vindt u van een rolstoelvriendelijke vaarvakantie? Bekijk onze Prins Willem Alexander vaarvakantie in Nederland.

Rolstoelvriendelijke vakantie: de begeleiding

Gedurende onze rolstoelvakanties wordt u goed begeleid, of u nu intensievere begeleiding of lichte begeleiding nodig heeft. Tijdens de vakantieweek zijn er verzorgenden en gediplomeerde verpleegkundigen aanwezig. Al onze verzorgenden en verpleegkundigen zijn zeer gemotiveerd en kundig. Zij zorgen samen voor de organisatie en maatwerk begeleiding bij alle activiteiten.

Onze rolstoelvakanties worden aangepast aan uw mogelijkheden. De vakantieweek is inclusief nachtzorg en 24-uurs begeleiding. U kunt zo zorgeloos genieten van de bijzonderheden sfeer, gezelligheid en verbondenheid tussen onze gasten en vrijwilligers.

Hoe ziet een rolstoelvakantie er verder uit?

Onze rolstoelvriendelijke vakanties duren één week en een groep van ongeveer 15 vakantiegasten zal deelnemen aan deze week. Doordat de vakanties kleinschalig zijn, kunnen wij onze vakantiegasten veel persoonlijke begeleiding en aandacht bieden. We bieden diverse activiteiten aan en u kunt ervoor kiezen om rustig aan te doen of om deel te nemen aan de activiteiten.

Afhankelijk van de gekozen accommodatie is er van alles te doen: van creatieve workshops en vaartochten tot zing- en dansavonden. Of u kunt er met vrijwilligers op uit gaan in de directe omgeving. Wilt u van gedachte wisselen met een pastor? Dat kan. Tijdens de hele week is er een pastor aanwezig, inclusief kerkdienst.

 U bepaalt of u meedoet, want het is uw vakantie.

Prijzen rolstoelvakanties

Wij zijn een organisatie zonder winstoogmerk. Daarom zijn onze tarieven van de rolstoelvakanties gebaseerd op wat iemand zonder zorg zou moeten betalen. Aanpassingen aan de accommodatie, zorgkosten en hulpmiddelen bijvoorbeeld, zijn voor onze rekening. De prijzen van een rolstoelvakantie zijn inclusief:

• Ontbijt, lunch en 3-gangendiner (ook dieet)

• Koffie, thee en vers fruit

• Activiteitenprogramma (exclusief excursies)

Korting

Onze rolstoelvakanties maken wij zo betaalbaar mogelijk. Is de prijs voor u toch een bezwaar? Er zijn mogelijkheden om tegemoetkoming te krijgen in kosten.

  • Via ons Vakantiefonds

  • Via uw ziektekostenverzekering.


Neemt contact op met uw zorgverzekeraar over de mogelijkheden

Rolstoelvakantie reserveren

U reserveert een vakantie door het reserveringsformulier van de website uit te printen, in te vullen en naar ons op te sturen. Uiteraard kunnen wij het reserveringsformulier ook per post naar u toesturen. Heeft u nog vragen over onze rolstoelvakanties? Neem gerust contact met ons op.

excursie groep LVB
op-de-markt-rolstoelen