“Zo’n vakantie gun je ieder kind”

Wendy Kleine was in de zomer van 2023 samen met haar dochter Gilmara (10) en haar zoon Gilmairo (7) op vakantie op RCN Vakantiepark Het Grote Bos in Doorn via de 100 gratis gezinsvakanties.

“Een gezinsbegeleider van Yorneo kwam regelmatig bij ons thuis langs. Het onderwerp vakantie kwam ook ter sprake. Ik gun het mijn kinderen zo, maar op vakantie gaan is voor ons financieel niet weggelegd. Samen met onze begeleider zochten we online naar ‘vakanties voor minima’ en kwamen bij de gratis gezinsvakanties terecht. Hij heeft ons vanuit Yorneo voorgedragen.”

Deze vakantie gaf mij ook even rust

Wendy en haar gezin stonden aanvankelijk in 2023 op de wachtlijst. Ze waren dan ook blij verrast toen ze hoorden dat ze op vakantie mochten naar Doorn. Wendy: “De kinderen hebben er een heerlijke tijd gehad. We hadden een grote bungalow, een speeltuin voor de deur en de vrijheid eromheen… het was echt fantastisch!

De kinderen kregen in de loop van de week ook leuk contact met de kinderen in het huisje hiernaast. Ze gingen zelfstandig naar het zwembad en ‘s avonds een rondje op de skelter. Thuis is alleen buiten spelen helaas niet mogelijk omdat we in een onveilige buurt wonen. Doordat de kinderen hier de vrijheid ervaarden, gaf dat mij ook veel rust en even tijd voor mezelf was ook fijn.” 

Niet alles krijgen wat ze willen

Hoe de kinderen op de vakantie terugkijken? Wendy: “Als ze reclames zien over vakanties krijg ik regelmatig de vraag: ‘Kunnen we nog een keer naar dat vakantiehuisje van vorig jaar?’” Helaas is die luxe voor het gezin van Wendy niet jaarlijks weggelegd. “Ik leg mijn kinderen uit dat ze niet alles kunnen krijgen wat ze willen. Dat moeten ze ook leren.”

Stap over je schaamte en geniet!

Wendy is achteraf blij dat de gezinsbegeleider van Yorneo haar gezin heeft voorgedragen voor deze vakantie. “Veel mensen durven er niet om te vragen, omdat ze niet veel geld hebben. Dat heb ik ook zo ervaren. Maar stap over die schaamte heen en geniet! Gun jezelf en je kinderen ook zo’n vakantieweek en laat je gezin voordragen via een maatschappelijke of kerkelijke organisatie. Want hoe mooi is het dat je kinderen op school óók trots kunnen vertellen dat ze op vakantie zijn geweest?!”

—————————————

In 2024 kunnen 100 gezinnen met een inkomen op bijstandsniveau weer genieten van een gratis vakantieweek. Lees meer informatie over de gratis gezinsvakanties van RCN Vakantieparken en Het vakantiebureau

100 gratis gezinsvakanties