Tijdens een MCG kamp kunnen meervoudig complex gehandicapte kinderen en jongeren een week lang vakantie vieren. De vakantieweek vindt plaats van 8 t/m 15 juli in ’t Volderke in Dongen (Noord-Brabant). Lijkt het je leuk om deze week mee te helpen als vrijwilliger? Meld je dan aan!

Eind 2021 kreeg Het vakantiebureau via YMCA het verzoek om te ondersteunen bij het werven van vrijwilligers (jong en oud) om meervoudig gehandicapte kinderen en jongeren een leuke vakantieweek te bezorgen. Gezien de doelgroep en de enthousiaste vrijwilligers wil Het vakantiebureau dit initiatief graag ondersteunen.

Wat houdt een MCG vakantieweek in?
De vakantieweek is een week ontspannen, genieten en plezier maken voor zo’n 20 meervoudig gehandicapte kinderen en jongeren (t/m 25 jaar). De kinderen die meegaan wonen bij hun ouders. Tijdens de vakantieweek heeft ieder kind een vaste begeleid(st)er die de verzorging en activiteiten voor zijn of haar rekening neemt. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals pannenkoeken eten, zwemmen, snoezelen, wandelen of een belevingsverhaal. Tijdens de week is er een kernteam waarop men terug kan vallen. Het kernteam bestaat uit vier ervaren vrijwilligers, waaronder twee verpleegkundigen.

Voorafgaand aan de vakantieweek is er een instructiedag. Tijdens deze dag wordt gekeken welk kind past bij welke vrijwilliger. Daarna bezoekt een vrijwilliger het kind aan huis om vooraf alvast kennis te maken met het kind en het gezin.

Waar en wanneer?
De vakantieweek vindt plaats van 8 – 15 juli in ’t Volderke in Dongen (N-Brabant).

Heb je belangstelling, of ken je een iemand die graag met andere jongeren een week mee op vakantie wil gaan? Meld je aan als vrijwilliger. Meer informatie over het kamp is te lezen op de Facebookpagina van het MCG kamp. of mail naar mcgkamp@gmail.com.