Mindervalide vakanties

Onze mindervalide vakanties worden speciaal georganiseerd voor ouderen of mensen met een beperking. Tijdens deze vakantieweek in Nederland krijgt u fijne begeleiding en goede zorg in onze prachtige aangepaste hotels. Deze zijn volledig aangepast voor gasten met een beperking en mensen in een rolstoel. Verpleegkundigen en begeleiders begeleiden u in uw mogelijkheden en geven u persoonlijke aandacht. Zo kan u optimaal genieten van uw vakantie!

Het vakantiebureau organiseert al 60 jaar zorgvakanties, seniorenreizen en vakanties voor mindervaliden. Wij organiseren onze vakanties op diverse locaties, zoals op de Veluwe, in Midden-Nederland of in Limburg. Ons doel bij Het vakantiebureau is mindervalide laten genieten tijdens hun vakantieweek bij ons. 

Mindervalide vakanties voor u en uw partner

Wij organiseren mindervalide vakanties voor verschillende doelgroepen:

  • Voor senioren met lichte of intensieve zorg
  • Voor mensen met dementie, een visuele of verstandelijke beperking


U kunt tijdens onze mindervalide vakanties alleen komen of met uw partner, mantelzorger, vriend of vriendin. Onze vakanties zijn voor iedereen toegankelijk, welke begeleiding u ook nodig heeft. Als u gebruik maakt van een rolstoel kunt u kiezen uit meerdere rolstoelvriendelijke vakanties in verschillende aangepaste hotels. 

Onze hotels voor mindervalide vakanties:

Wij heten u graag welkom in onze eigen aangepaste hotels. Bijvoorbeeld in Nieuw Hydepark in Doorn, De Heerenhof in Mechelen, De Imminkhoeve in Lemele of IJsselvliedt in Wezep.

Onze hotels waarin u verblijft tijdens een van onze vakantieweken zijn aangepast zodat ze voor iedereen toegankelijk zijn. Onze hotels voor mindervaliden hebben de volgende kenmerken en faciliteiten:

  • Ruim in opzet en volledig rolstoeltoegankelijk
  • Kamers met aangepaste douche en toilet
  • Extra faciliteiten zoals een hoog-laagbed en zorgoproepsysteem
  • Rolstoelbus, duofiets of rolstoelfiets als extra voorziening


Naast vakanties in een onze aangepaste hotels bieden we ook vaarvakanties aan. Bekijk onze Prins Willem Alexander vaarvakantie (geschikt voor mindervaliden).

De begeleiding

Tijdens de mindervalide vakanties wordt u goed begeleid. Of u nu lichte begeleiding of intensievere begeleiding met zorg nodig heeft. Er zijn gedurende de hele week gediplomeerde verpleegkundigen en verzorgenden aanwezig. Allemaal zeer gemotiveerd en kundig. Samen zorgen zij voor de organisatie en maatwerk begeleiding bij alle activiteiten.

Vakanties met rolstoel worden aangepast aan uw mogelijkheden. Inclusief nachtzorg en 24-uurs begeleiding.

U zult genieten van de bijzondere sfeer, gezelligheid en verbondenheid tussen onze gasten en vrijwilligers.

Mindervalide vakanties: hoe zien deze er verder uit?

Onze mindervalide vakanties duren één week. Een groep van ongeveer 15 vakantiegasten neemt deel aan een vakantieweek. Het zijn kleinschalige vakanties met veel persoonlijke aandacht en begeleiding.

Waarom onze mindervalide vakanties verder zo bijzonder zijn? Er is ontzettend veel te doen. U kunt meedoen aan het activiteitenprogramma of uw eigen gang gaan. U bepaalt het zelf, het is tenslotte uw vakantie. Daarnaast is er tijdens de hele week een pastor aanwezig, inclusief kerkdienst. Onze mindervalide zijn voor iedereen toegankelijk, ongeacht uw afkomst, huidskleur of geloof.

Prijzen mindervalide vakanties

Wij zijn een organisatie zonder winstoogmerk. Daarom zijn onze tarieven gebaseerd op wat iemand zonder zorg zou moeten betalen. Aanpassingen aan de hotels, zorgkosten en hulpmiddelen bijvoorbeeld, zijn voor onze rekening.

Korting

Onze aangepaste vakanties voor mindervaliden maken wij zo betaalbaar mogelijk. Is de prijs voor u toch een bezwaar? Er zijn mogelijkheden om een tegemoetkoming te krijgen in kosten.

  • Via ons Vakantiefonds
  • Via uw ziektekostenverzekering.


Neemt contact op met uw zorgverzekeraar over de mogelijkheden.

Mindervalide vakantie reserveren

U reserveert een vakantie door het reserveringsformulier uit te printen, in te vullen en naar ons op te sturen. Uiteraard kunnen wij het reserveringsformulier ook per post naar u toesturen. Heeft u nog vragen over onze mindervalide vakanties? Neem gerust contact met ons op.

 
op-de-markt-rolstoelen
vakanties mindervalide
met-rolstoel-de-bus-in
mindervalide vakantie