Ik geniet van het geven van goede zorg en een vakantiegevoel geven aan de gasten.

Vanaf 1989 ben ik vrijwilliger bij het Vakantiebureau.
In 1988 ben ik gaan werken als verpleegkundige in de thuiszorg en het leek me leuk om ook op vrijwillige basis iets in de zorg te gaan doen. Destijds waren er nog voorlichtingsavonden en ik weet nog dat ik daarvoor naar Zwolle ben geweest.

De (Blije) Werelt in Lunteren werd mijn vaste stek. Ik ben begonnen in de “blauwe” groep (de lichtere zorg) en al gauw overgegaan naar de “groene” groep (intensieve zorg). De eerste jaren ging ik mee als verpleegkundige en vanaf 2001 ook als zorgcoördinator.
Na het sluiten van de Werelt ga ik nu naar het Hydepark of IJsselvliedt. En mijn favoriete weken zijn de vaarvakanties met de Prins Willem Alexander.

Ik ga 2 of 3 keer per jaar mee in een week als verpleegkundige of zorgcoördinator. Het werk geeft me altijd veel voldoening: het geven van goede zorg op de tijd en de manier waarop de gasten het graag willen hebben. Geen vaste regeltjes, plezier maken, een vakantiegevoel geven aan de gasten. Voor mij is het een vakantie waarin ik op een plezierige manier met gasten en vrijwilligers bezig kan zijn.
Ook is het contact met de medevrijwilligers altijd bijzonder. Het samen zorgen dat de gasten het gezellig en naar de zin hebben, geeft een band. Iedere vrijwilliger doet het op zijn/haar eigen manier.

Met de vaarvakanties is het “hard” werken, maar het knusse van de boot en de vrijheid die je als team hebt om de dagen op eigen wijze in te vullen, zijn voor mij een extra plus.
De eerlijkheid gebied dat ik 2 keer een week heb gehad, waarna ik dacht ik doe het niet meer. Maar gelukkig nooit gestopt, de weken erna waren altijd weer super leuk.

Nu begint de leeftijd mee te spelen. Mijn voornemen was altijd om tot mijn 70ste doorgaan, maar nu het zover is, denk ik daar nog even over na. Ik heb vorig jaar door het coronavirus de vakanties wel erg gemist.

Roelie Dijk