Hoe is het nu met Sjoerd Elsinga?

Juist in deze tijd willen we als organisatie graag met elkaar in contact blijven en is het goed om te weten hoe het iedereen vergaat. In deze rubriek ontmoeten we mensen die op velerlei wijze betrokken zijn bij onze mooie organisatie. Hoe gaat het met ze? Deze week is het de beurt aan Sjoerd Elsinga, weekcoördinator in onze vakantieweken.

Ik ben Sjoerd Elsinga, weekcoördinator in verschillende weken van het vakantiebureau. Leuk dat ik via facebook mag laten weten dat het heel goed gaat met mij. Ik ben gelukkig gezond en heb geen corona klachten. Ik denk wel aan de mensen die het virus hebben en in het ziekenhuis of op de IC verpleegd moeten worden, hoe zwaar dat is voor hun en de naasten. Maar ik denk ook aan het verplegend personeel. Voor veel mensen is deze tijd moeilijk, ook voor onze gasten die thuis zitten en weinig of geen bezoek ontvangen en niet op vakantie kunnen.

Wij kunnen gelukkig nog naar buiten en in onze omgeving zijn weinig corona gevallen. Ook is er nu tijd voor om de kamer te schilderen en sauzen. Veel activiteiten zijn geannuleerd maar er blijven ook taken over die we nog wel kunnen doen zoals toch een bezoekje brengen of telefonisch contact met mensen opnemen.

Maar de vakantieweken mis ik wel. Ik ben ongeveer 13 jaarvrijwilliger bij HetVakantiebureau.nl.  Eerst als assistent en de laatste jaren als weekcoördinator en soms ook gecombineerd met assistent. Het zijn altijd fantastische weken geweest, mede door de geweldige samenwerking met de andere vrijwilligers. Dat heeft ook zijn weerslag op de gasten, die voelen zich welkom en krijgen alle aandacht die ze soms in de thuissituatie zo missen. Ook dat partners die gescheiden wonen, omdat één van hen verpleegd wordt in een instelling, weer samen op vakantie kunnen. Het is leuk om te zien hoe ook deze mensen genieten, daar doen we het voor.

Tijdens een vakantieweek in 2012 hebben we diverse feestdagen gevierd o.a. Koninginnedag en Sinterklaas. Het was deze september week heel mooi weer en als Sinterklaas had ik het warm maar we konden het op het terras vieren en wat hebben de mensen genoten.

Van alle weken zijn er leuke herinneringen op te halen vooral om te zien hoe de gasten genieten samen op de duofiets of rolstoelfiets of de wandelingen en ritjes met het treintje of uitstapjes met de bus. Ook de theateravonden waren heel altijd gezellig met een variatie aan artiesten van gasten en vrijwilligers.

Ik ben bij diverse organisaties vrijwilliger actief en alle activiteiten zijn nu gestopt. Alle ouderen die nu gedwongen thuis zitten had ik graag een gezellige dag/middag gegund.  Ik mis dat vrijwilligerswerk nu wel.

De laatste vakantieweek in september dit jaar in Ermelo was de heer Adema ook mee als gast. Het eerste verhaal in deze rubriek was van hem en daarin heeft hij het gedicht “Morgen” opgenomen wat mij erg aanspreekt en welke ik regelmatig heb gebruikt in een artikeltje. Het was heel bijzonder om de heer Adema te ontmoeten tijdens deze week.

De laatste strofe uit dit gedicht is:

De traan van vandaag
Is morgen misschien een lach
Vergeet daarom niet
Te leven
ELKE DAG

Dit wens ik alle gasten en vrijwilligers toe.

Ik hoop van harte dat de vakantieweken die in 2021 gepland staat door kunnen gaan, mogelijk in aangepaste vorm.

Ook wens ik als onze gasten en vrijwilligers en medewerkers van Hetvakantiebureau.nl alle goeds en ondanks de mogelijke beperkingen toch goede feestdagen en een voorspoedig 2021.

Benieuwd hoe het met iedereen is?
Hieronder leest u ook de eerdere verhalen terug:

De heer Adema, gast in onze vakantieweken
Helena van den Heuvel, weekcoördinator in de weken van Hetvakantiebureau.nl
Peter Boon, weekcoördinator in de weken van Bijzondere Vakanties
Lucy Rademacher en Tiny Luja, locatiemanagers van De Heerenhof
Mevrouw Kirchner, gast in onze vakantieweken
Dianne Bom, recreatiecoordinator in de weken van Hetvakantiebureau.nl
Henny de Ruiter, vrijwilliger in de weken van Hetvakantiebureau.nl en Bijzondere Vakanties
Henk Kamerbeek, locatiemanager van Nieuw Hydepark
Mevrouw van Dijk, gast in onze vakantieweken
Hennie Jensen, vrijwilliger in de vakantieweken van Hetvakantiebureau.nl
Jaap van der Kooij, weekcoördinator in onze vakantieweken
Roos van Groeningen, recreatiecoördinator in onze vakantieweken
Mijndert Blanken, manager Hetvakantiebureau.nl / Bijzondere Vakanties
Mevrouw Boer, gast in onze vakantieweken