Hoe is het nu met Roos van Groeningen?

Juist in deze tijd willen we als organisatie graag met elkaar in contact blijven en is het goed om te weten hoe het iedereen vergaat, In deze rubriek ontmoeten we mensen die op velerlei wijze betrokken zijn bij onze mooie organisatie. Hoe gaat het met ze? Deze week is het de beurt aan Roos van Groeningen, recreatiecoördinator in onze vakantieweken.

Terwijl ik samen met mijn dochter van 16, die herfstvakantie heeft, door het bos loop in Bergen (Noord-Holland) bedenk ik me wat we toch een prachtig land hebben en wat het fijn is om daar buiten van te kunnen genieten.
Hoe zuur is het dan dat de locaties van Het Vakantiebureau die dit volop bieden, op dit moment dicht zijn, de bedden blijven onbeslapen, restaurants leeg en de tafels en stoelen staan er verlaten bij.

Een paar weken geleden mocht ik samen met vijf andere vrijwilligers mee naar Landgoed IJsselvliedt bij Wezep voor een week omdat alles voorzichtig weer opgestart werd. Ik was daar nog niet eerder geweest en was aangenaam verrast toen ik aankwam. Wat een prachtige plek en als klap op de vuurpijl hadden we een week met weer dat in de zomer ook niet zou misstaan. Een stralende zon en een heerlijke temperatuur. We konden naar buiten en daar hebben we heel goed gebruik van gemaakt! Wat was ik blij dat ik ja zei, toen ik gevraagd werd, want we weten allemaal dat het nu weer helemaal ‘op zijn gat ligt’.

Voor mij en mijn gezin is dit jaar, net als voor iedereen, heel bijzonder. Niet alleen in negatief opzicht, we hebben samen dingen gedaan die we anders niet zo snel zouden doen. Iedere zondag maakten we een 3-gangen diner waarbij ieder verantwoordelijk was voor een gang. Onvermoede talenten kwamen bovendrijven! We hebben geschilderd, films gekeken, via de computer meegedaan aan quizzen en heel erg van onze tuin genoten. Omdat mijn partner en ik ons eigen bedrijf hebben met 1 collega die thuis ging werken konden wij redelijk gewoon doorwerken. Mijn dochter zat in haar eindexamenjaar en dat was een uitdaging, maar we waren blij en trots toen ook voor haar de vlag uit kon!

Na een heerlijke zomer kijk ik normaal gesproken uit naar ‘de vakantieweek’, sinds 2000 ga ik eind november/begin december naar Doorn en begin ik dingen voor te bereiden.

Ik begon mijn ‘carrière’ bij Het Vakantiebureau samen met mijn zus Liselore die mij enthousiast maakte, in het Roosevelthuis. Samen in de zorg en later ging ik mee in de huishoudgroep en nu al weer een aantal jaar als recreatiecoördinator. Altijd gingen we eind van het jaar, het hoorde en hoort er gewoon bij! Toen, ik was 29 toen ik de eerste keer mee ging, was ik een van de jongste vrijwilligers. Nu ben ik 49 en nog steeds vaak een van de jongsten. Dat vind ik jammer, ik gun iedereen zo’n geweldige ervaring! Dus mocht je dit lezen en je twijfelt nog… niet doen! Meld je aan, ga mee en laat je door dit onschuldige ‘vakantiebureauvirus’ besmetten!

Ik heb zoveel geweldige herinneringen aan deze vakanties, dat ik ze lang niet allemaal op kan noemen: mooie ontmoetingen, dansende kerstbomen, hechte vriendschappen, lachen tot de tranen over je wangen rollen, ezelen, veel te laat naar bed (al wordt dat ieder jaar iets vroeger), maar bovenal de gasten die allemaal hun eigen verhaal meebrengen. Ik hoop van harte dat er snel weer een tijd komt waarin we met z’n allen deze weken weer met elkaar mogen kunnen vieren, want dat doe je tenslotte: vakantie vieren.
Voor de komende tijd kan ik alleen maar zeggen: blijf naar elkaar omkijken! Een kaartje, even bellen, een boodschap doen. Kleine moeite, maar het kan echt een verschil maken!

Op bovenstaande foto zie je mij en mijn zus Liselore in het Roosevelthuis in 2012. Helaas kunnen we niet meer samen mee, want ze is in 2018 geheel onverwacht overleden, maar voor mij is ze er toch altijd nog bij!

Benieuwd hoe het met iedereen is?
Hieronder leest u ook de eerdere verhalen terug:

De heer Adema, gast in onze vakantieweken
Helena van den Heuvel, weekcoördinator in de weken van Hetvakantiebureau.nl
Peter Boon, weekcoördinator in de weken van Bijzondere Vakanties
Lucy Rademacher en Tiny Luja, locatiemanagers van De Heerenhof
Mevrouw Kirchner, gast in onze vakantieweken
Dianne Bom, recreatiecoordinator in de weken van Hetvakantiebureau.nl
Henny de Ruiter, vrijwilliger in de weken van Hetvakantiebureau.nl en Bijzondere Vakanties
Henk Kamerbeek, locatiemanager van Nieuw Hydepark
Mevrouw van Dijk, gast in onze vakantieweken
Hennie Jensen, vrijwilliger in de vakantieweken van Hetvakantiebureau.nl
Jaap van der Kooij, weekcoördinator in onze vakantieweken