Hoe is het nu met Mevrouw Boer?

Juist in deze tijd willen we als organisatie graag met elkaar in contact blijven en is het goed om te weten hoe het iedereen vergaat. In deze rubriek ontmoeten we mensen die op velerlei wijze betrokken zijn bij onze mooie organisatie. Hoe gaat het met ze? Deze week is het de beurt aan mevrouw de Boer, gast in onze vakantieweken.

Het is druk deze vrijdagochtend, ik word gebeld door het vakantiebureau, maar tegelijk worden mijn boodschappen bezorgd en staat er nog iemand aan de deur die mij hulp geeft.

Sinds 1994 heb ik maculadegeneratie en zie ik nu nog maar 3%. Gelukkig is mijn achteruitgang langzaam gegaan, maar veel mensen weten niet wat het is om bijna blind te zijn. Ik gebruik veel hulpmiddelen zoals een sprekend horloge en wekker, gebruik boeken van passend lezen, heb een stok waar ik mee loop maar ik ben heel blij met alle hulp die ik persoonlijk daarnaast ook krijg. Zo ben ik blij dat er iemand is die voor mij ook een aangepast mondkapje heeft gemaakt met knoopsgaten elastiek, voor mij makkelijker omdat ik ook een bril draag vanwege mijn oogziekte. Ik kreeg er gelijk drie, dat is toch mooi ?

Juist nu ook in deze tijd, want het is een eenzame tijd. Dat ervaar ik vooral. Mijn levenspartner is 4 jaar geleden overleden en ik mis haar nog altijd en ik vind dat ik haar ook nog steeds mag missen na een leven van 53 jaar samen.

Ik hou er van om mensen te ontmoeten, maar wel zelf de regie te hebben. Wanneer ik afspreek want ik ben ook gesteld op mijn privacy. En dan kan nu niet, je kan nergens terecht.

Dat maakt dat ik soms wel en soms niet lekker in mijn vel zit. Gelukkig woon ik mooi bij het water en kan ik nog lekker naar buiten, dat zou ik ook iedereen wel willen aanraden om te blijven doen. Ga als je kunt wel lekker naar buiten, bezoek eens iemand om elkaars eenzaamheid te verdrijven. Ik wandel elke dag omdat ik geen auto kan rijden en kan fietsen.

Ik hou van de natuur, dat vind ik ook altijd zo fijn aan het op vakantie gaan naar Dennenheul. Ik ga altijd naar Dennenheul omdat het gebouw daar is aangepast voor blinden en slechtzienden. Het is fijn dat ik het gebouw inmiddels op mijn duimpje ken.

Het buiten zijn en wandelen en samen fietsen is heerlijk. Ik ben blij dat ik afgelopen september nog een weekje mee kon. Wat was het heerlijk. “Wat kunnen we nu eigenlijk doen” dacht ik van te voren nog, maar wat hadden de vrijwilligers dit goed geregeld. Veel activiteiten vonden plaats in de kerkzaal, de persoonlijke aandacht en de éénpersoonskamer, het was heerlijk. Ik ga al jaren mee met het bureau en geniet altijd van de warmte en aandacht die ik krijg, ik heb er ook een leuk contact aan overgehouden waar ik buiten de vakanties nog wel contact mee heb.

Voor mij heel belangrijk om door deze tijd te komen zijn mijn geloof, en, omdat ik geen kinderen heb, mijn neven en nichten. Maar er zal voor mij niet zo heel veel veranderen als deze covid crisis weer voorbij is. Ik moet er voor kiezen om de ruimte op te zoeken, mensen te ontmoeten. Ik leef bewust, ik ben 85 jaar en dat merk ik aan mijn lichaam. Maar mijn geest is veel jonger. Ik hoop dat ik in de toekomst niet geselecteerd wordt op leeftijd om op vakantie te gaan, want graag wil ik weer mee in de toekomst als er weer vakantieweken georganiseerd worden.

Hartelijke groeten Adry Boer

Benieuwd hoe het met iedereen is?
Hieronder leest u ook de eerdere verhalen terug:

De heer Adema, gast in onze vakantieweken
Helena van den Heuvel, weekcoördinator in de weken van Hetvakantiebureau.nl
Peter Boon, weekcoördinator in de weken van Bijzondere Vakanties
Lucy Rademacher en Tiny Luja, locatiemanagers van De Heerenhof
Mevrouw Kirchner, gast in onze vakantieweken
Dianne Bom, recreatiecoordinator in de weken van Hetvakantiebureau.nl
Henny de Ruiter, vrijwilliger in de weken van Hetvakantiebureau.nl en Bijzondere Vakanties
Henk Kamerbeek, locatiemanager van Nieuw Hydepark
Mevrouw van Dijk, gast in onze vakantieweken
Hennie Jensen, vrijwilliger in de vakantieweken van Hetvakantiebureau.nl
Jaap van der Kooij, weekcoördinator in onze vakantieweken
Roos van Groeningen, recreatiecoördinator in onze vakantieweken
Mijndert Blanken, Manager Hetvakantiebureau.nl/Bijzondere Vakanties