Hoe is het nu met Lucy en Tiny van De Heerenhof?

Juist in deze tijd willen we als organisatie graag met elkaar in contact blijven en is het goed om te weten hoe het iedereen vergaat. In deze wekelijks terugkerende rubriek ontmoeten we mensen die op velerlei wijze betrokken zijn bij onze mooie organisatie. Hoe gaat het met ze?Deze week is het de beurt aan Lucy Rademacher en Tiny Luja, locatiemanagers op onze vakantieaccommodatie De Heerenhof in Mechelen.

Hoe langer de coronacrisis duurt, des te heviger onze hunkering naar het moment waarop alles weer voorbij is.

Wij zijn tot 2 weken geleden gewoon aan het werk geweest omdat zorgcentrum Aan de Bleek uit Schinveld tijdelijk bij ons logeerden, vanwege een verbouwing.
We hebben mogen proeven hoe het is om aan de “andere kant”, de vrijwilligerskant, te werken. Met heel veel liefde hebben wij ons ingezet voor de 22 lieve bewoners die bij ons te gast waren. Een hele andere beleving omdat wij nu zorg droegen dat de “gasten” van hun natje en droogje werden voorzien, de vele bijzondere gesprekken met hun mochten voeren, spelletjes met hen deden en toen het nog mocht en het weer het toe liet lekker met hen een wandeling gingen maken.

Toen kwam ook bij ons de lockdown en werd opeens alles anders.
Dit was vooral voor onze bewoners héél moeilijk te begrijpen.
Nu ze weer een kleine 2 weken terug zijn in hun eigen, vertrouwde huis, is het gelukkig weer mogelijk om kinderen stilletjes weer te ontvangen en gaat hun leven weer gewoon verder.

Echter bij ons op De Heerenhof is het nu vreselijk stil …..
Lege gangen en kamers, geen gegiechel en gepraat, niks!

Wij zijn nu stilaan begonnen met het hele hotel weer op orde te krijgen zodat wij hopelijk snel weer onze eigen vakantiegasten en vrijwilligers mogen gaan ontvangen.
Oooh, wat hebben wij ze gemist.
Want wat is het toch gezellig als ons terras gevuld is met gasten en je ziet dat ze genieten van alle aandacht die ze krijgen van de vrijwilligers.
Ook wij genieten hier enorm van om te zien hoe onze gasten opbloeien tijdens een vakantieweek, zodat ze er weer eventjes tegenaan kunnen.
De vele leuke uitjes die voor hun geregeld worden óf gewoon even lekker een blokje om wandelen of fietsen op de duo-fiets.

Super dat onze organisaties van Hetvakantiebureau.nl en Bijzondere Vakanties dit mogelijk kunnen maken voor al onze ouderen en hulpbehoevenden in Nederland.
Fijn dat wij onderdeel van deze organisaties kunnen zijn… iets waar we ontzettend trots en dankbaar voor zijn.

Deze Corona-tijd heeft ons met z’n allen misschien wel korter bij elkaar gebracht dan ooit! Als gezin was je minder met anderen bezig doordat dit niet kon en mocht. Er worden nu meer gesprekken gevoerd en spelletjes gespeeld. De drukte van onze werkzaamheden gedwongen op de achtergrond.

Wat hebben wij onze andere collega’s van afwas en schoonmaak moeten missen. Vandaar dat wij nu ook een gezellige zaterdagmiddag gepland hebben, waar we kunnen gaan bijpraten tijdens een lekkere barbecue.
Dit alles natuurlijk op gepaste afstand van 1,5 mtr. Hierop verheugen wij ons enorm, het heeft veel te lang geduurd om elkaar te zien en spreken.

Wij wensen iedereen veel creativiteit en gezondheid toe om deze Corona-tijd toch nog een beetje flair te geven.
Het ga u goed en hopelijk tot snel.

Liefs,
Lucy en Tiny

Benieuwd hoe het met iedereen is?
Hieronder leest u ook de eerdere verhalen terug:

De heer Adema, gast in onze vakantieweken
Helena van den Heuvel, weekcoördinator in de weken van Hetvakantiebureau.nl
Peter Boon, weekcoördinator in de weken van Bijzondere Vakanties