Hoe is het nu met Henny de Ruiter?

Juist in deze tijd willen we als organisatie graag met elkaar in contact blijven en is het goed om te weten hoe het iedereen vergaat. In deze wekelijks terugkerende rubriek ontmoeten we mensen die op velerlei wijze betrokken zijn bij onze mooie organisatie. Hoe gaat het met ze?Deze week is het de beurt aan Henny de Ruiter, in diverse functies vrijwilliger tijdens de vakantieweken van Hetvakantiebureau.nl en Bijzondere Vakanties.

Het gaat met mij gelukkig goed, wat de gezondheid betreft, geen corona.
Ik vind het fijn om juist in deze tijd er te zijn voor mensen in mijn woonplaats die door de corona eenzaam zijn; een bezoekje op afstand, een belletje een boodschap.

In de vele weken die ik bij Hetvakantiebureau en Bijzondere Vakanties ben mee geweest, kwam ik als gastheer, assistent, verzorgende en tijdens de nachtdienst heel veel leuke en mooie dingen tegen, teveel om hier te vertellen. Maar 1 ding springt er wel uit. Als je met 4 vrijwilligers in een kajak gaat varen in de vijver van Hotel IJsselvliedt, dan hou je het niet droog. Paniek bij de coördinatoren, maar wat hebben we gelachen!

Ik mis op dit moment de vertrouwde gezichten van zowel de vrijwilligers als gasten, maar ook het vaste personeel van de diverse locaties (de dames in Mechelen, het personeel van IJsselvliedt en Nieuw Hydepark: Het staat leeg!) en de bemanning van de Prins Willem Alexander.

Als tip in deze lastige periode zou ik willen zeggen: Wat je ook doet, waar je ook bent, blijf lachen. Zet de radio een tandje harder en luister naar muziek, daar word je blij van! Als dat straks weer mag, ga ik dan ook heel graag met mijn vrienden van het Shantykoor aan de slag met repeteren en gezellig een glaasje drinken.

De vakantieweken van het vakantiebureau (en sinds kort ook die van Bijzondere Vakanties) geven mij de mogelijkheid om voor kwetsbare ouderen iets te betekenen. Daardoor is mijn leven een stuk rijker geworden.
In mijn directe omgeving ervaar ik dat mensen in deze tijd, meer over hebben voor elkaar. Dat vind ik mooi om te zien!

Voor nu wens ik jullie allen toe dat je gezond mag blijven. Houd moed en wees een beetje lief voor elkaar, dan wordt 2021 vast weer een prachtig jaar! Blijf jezelf, blijf positief, blijf lachen.
Het glas is nooit halfleeg, het glas is altijd halfvol

Benieuwd hoe het met iedereen is?
Hieronder leest u ook de eerdere verhalen terug:

De heer Adema, gast in onze vakantieweken
Helena van den Heuvel, weekcoördinator in de weken van Hetvakantiebureau.nl
Peter Boon, weekcoördinator in de weken van Bijzondere Vakanties
Lucy Rademacher en Tiny Luja, locatiemanagers van De Heerenhof
Mevrouw Kirchner, gast in onze vakantieweken
Dianne Bom, recreatiecoordinator in de weken van Hetvakantiebureau.nl