Hoe is het nu met Henk Kamerbeek?

Juist in deze tijd willen we als organisatie graag met elkaar in contact blijven en is het goed om te weten hoe het iedereen vergaat. In deze wekelijks terugkerende rubriek ontmoeten we mensen die op velerlei wijze betrokken zijn bij onze mooie organisatie. Hoe gaat het met ze?Deze week is het de beurt aan Henk Kamerbeek, locatiemanager van Nieuw Hydepark.

Het is een vreemde tijd. ’s-Morgens een lege parkeerplaats van Nieuw Hydepark oprijden en het lege gebouw binnenstappen doet elke dag pijn. Normaal gesproken is er bijna elke week een groep vakantie-gasten met de nodige vrijwilligers bezig met de voorbereidende werkzaamheden voor die dag. Vaak hoor ik van de nachtploeg hoe het de avond en nacht is gegaan en wens ik hun een goede “nacht” rust.
Het meest frustrerende is de onzekerheid over hoe lang dit corona-tijdperk nog gaat duren.

Tot half maart leek 2020 een goed jaar te worden, maar vanaf dat moment is het hier veel te stil. Gelukkig waren hier nog wat activiteiten (trainingen/opleidingen/bijeenkomsten) voor de Protestantse Kerk Nederland waardoor we nog wat mensen over de vloer kregen.
Ook was ik bezig met groepen doorschuiven naar later dit jaar en begin volgend jaar of werden er gesprekken gevoerd omtrent de annuleringsregeling. Gelukkig konden we (bijna altijd) rekenen op een plezierige en begripvolle reactie van diverse groepen mede omdat wij ons coulant opstelden. Daarnaast was ik bezig met de jaarplanning 2021, die er weer goed uitziet.
Toch wil ik niet te enthousiast zijn, omdat er waarschijnlijk eerst een medicijn/vaccin moet zijn tegen dit virus voordat we weer op een normale manier een vakantie kunnen organiseren, met name omdat we dit doen voor de meest kwetsbare doelgroep.

Vervroegd pensioen
In goed overleg met de directie is besloten dat ik per 1 september stop met werken om hopelijk te kunnen gaan genieten van mijn vervroegde “oude dag”. Na ruim 16 jaar, in diverse functies en locaties, te hebben gewerkt voor de PSDV (Protestants Stichting Diaconaal Vakantiewerk), kijk ik met plezier terug op een prachtige tijd met veel leuke momenten. Vooral de samenwerking met vrijwilligers (waarvoor ik altijd bijzonder veel waardering heb) en een klein hecht team van collega’s, was altijd erg leuk. Ik zal straks regelmatig terugdenken aan deze mooie periode.

Vanzelfsprekend wens ik een ieder gezondheid toe en spreek de hoop uit dat straks het “oude normaal” weer normaal wordt, waarbij weer volop kan worden genoten van zo ’n vakantieweek van het Vakantiebureau of van één van de werkgroepen.

Benieuwd hoe het met iedereen is?
Hieronder leest u ook de eerdere verhalen terug:

De heer Adema, gast in onze vakantieweken
Helena van den Heuvel, weekcoördinator in de weken van Hetvakantiebureau.nl
Peter Boon, weekcoördinator in de weken van Bijzondere Vakanties
Lucy Rademacher en Tiny Luja, locatiemanagers van De Heerenhof
Mevrouw Kirchner, gast in onze vakantieweken
Dianne Bom, recreatiecoordinator in de weken van Hetvakantiebureau.nl
Henny de Ruiter, vrijwilliger in de weken van Hetvakantiebureau.nl en Bijzondere Vakanties