Hoe is het nu met Dianne Bom?

Juist in deze tijd willen we als organisatie graag met elkaar in contact blijven en is het goed om te weten hoe het iedereen vergaat. In deze wekelijks terugkerende rubriek ontmoeten we mensen die op velerlei wijze betrokken zijn bij onze mooie organisatie. Hoe gaat het met ze?Deze week is het de beurt aan Dianne Bom, recreatiecoördinator in de vakantieweken van Hetvakantiebureau.nl

Met mij gaat het prima, ondanks de corona-tijd. Natuurlijk heeft het ook invloed op mijn leven. Normaliter werk ik 3 dagen per week op kantoor en 2 dagen thuis. Nu werk ik al maanden thuis en heb ik beeld- of bel-contact met mijn collega’s. Maar de kletspraatjes bij de koffiecorner zijn vervangen door praatjes met de buren, bijkomend voordeel is dat je ze wat beter leert kennen. Door mijn hond ga ik zo’n 5 x per dag een blokje om en vaak kom je wel iemand tegen waarmee je even een praatje aanknoopt. Daarbij loop ik altijd langs verzorgingstehuis De Terwebloem en zwaaien de bewoners en ik steevast naar elkaar. Aan het begin van de crisis heb ik 150 cup cakes voor hen gebakken en heb puzzeltjes bij hen afgegeven om een beetje verlichting te brengen in deze rare en voor hen toch wel moeilijke tijd. Als recreatie coördinator kon ik het niet nalaten :).

Ik ga altijd graag naar de creatieve week in de laatste week van augustus. De recreatie vergt best veel voorbereiding en als ik daar op tijd aan begin, krijg ik er geen stress van. Door van de nood (het verplichte thuisblijven) een deugt te maken, ben ik heel tijdig aan alle voorbereidingen van dit jaar begonnen en was het hele programma, de geschenkjes en alle ditjes en datjes halverwege april al klaar. Vorige week hebben we helaas te horen gekregen dat ook onze week niet door kan gaan. Ik vind het heel jammer! Ik had veel bekenden, gasten en vrijwilligers, weer graag willen zien.

Ik doe al ongeveer 10 jaar met veel plezier vrijwilligerswerk voor Het Vakantiebureau. Mijn vriendin Dikkie Voskamp heeft mij destijds overgehaald om mee te gaan, eerst als algemeen verzorgende, daarna als workshopleider en nu al jaren als recreatie coördinator. Ik vind het heerlijk om mijn creativiteit daarin kwijt te kunnen. Voorheen hielp Dikkie mij met de onderdelen die geknutseld moesten worden. Helaas is zij ons vorig jaar ontvallen. Ik mis haar enorm. En af en toe voel je dat gemis in deze rare tijd nog net wat heftiger.

Gelukkig heb ik veel hobby’s waarmee ik mijn leven vul. Ik bak graag en vind het lekker om in de tuin te rommelen, ik schilder en doe aan speksteen snijden. Ook ben ik actief als vrijwilliger. Niet alleen voor het Vakantiebureau, maar ook als bestuurslid van onze schilders vereniging en voor de Open Atelier Route Wateringen Kwintsheul. Dat alles werd natuurlijk ook een halt toegeroepen. Gelukkig is het schilderen op 1 juni weer gestart. Samen schilderen is altijd gezelliger dan het in je uppie thuis te doen. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor het vieren van vakantie! Ik hoop van harte dat de vakanties weer snel kunnen starten en dat we elkaar gezond en wel weer zullen treffen!

Benieuwd hoe het met iedereen is?
Hieronder leest u ook de eerdere verhalen terug:

De heer Adema, gast in onze vakantieweken
Helena van den Heuvel, weekcoördinator in de weken van Hetvakantiebureau.nl
Peter Boon, weekcoördinator in de weken van Bijzondere Vakanties
Lucy Rademacher en Tiny Luja, locatiemanagers van De Heerenhof
Mevrouw Kirchner, gast in onze vakantieweken