Hoe is het nu met Carin Neve

Juist in deze tijd willen we als organisatie graag met elkaar in contact blijven en is het goed om te weten hoe het iedereen vergaat. In deze rubriek ontmoeten we mensen die op velerlei wijze betrokken zijn bij onze mooie organisatie. Hoe gaat het met ze? Deze week is het de beurt aan Carin Neve, gast in onze vakantieweken voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

Hallo, ik ben Carin Neve uit Kapelle en 57 jaar. Het was best een beetje spannend om mee te doen aan het interview maar ik vind het wel heel leuk dat ik hieraan mee mag werken.

Ik woon dus in Kapelle op een oude boerderij  uit 1912 “Hoeve Voemekaer” die verbouwd is tot een kleinschalige woonvorm voor 10 mensen met een verstandelijke beperking. Ik heb in deze hoeve mijn eigen kamer en mijn eigen taken.

Mijn medebewoners gaan vaak naar de dagbesteding maar vanwege mijn gezondheid lukt mij dat niet meer. Daarom ben ik verantwoordelijk voor het schoonhouden van de toiletten en wastafels in de hoeve en doe ik de voorbereidingen voor de maaltijden.

Normaal ga ik op dinsdagmiddag altijd naar een woonvorm met een groep dementerende ouderen. Maar sinds maart ben ik daar al niet meer geweest door de corona. Ik mis dat erg. Nu bel ik elke dinsdagmiddag met een vaste medewerker van die groep hoe het daar is en laat de bewoners de groeten doen. Het is het eerste wat ik weer wil gaan doen als de coronacrisis weer voorbij is. Ik mis de verbondenheid met de mensen.

Ook mis ik het naar de kerk gaan, maar gelukkig voel ik me daar nog wel een beetje bij verbonden omdat ik op de tablet de diensten wel kan volgen.

Ook mis ik de vakanties van het vakantiebureau. We gaan altijd met een redelijk vaste groep vrijwilligers en gasten. Het wisselt wel eens een beetje maar het is altijd een vertrouwd gevoel weer in het Nieuw Hydepark te zijn en de bekende mensen weer te zien en te omhelzen. Maar nieuwe mensen vind ik ook leuk, ik ga wel gemakkelijk contacten aan.

In de vakantieweken doen we vaak leuke dingen, knutselen, spelletjes, wandelen en fietsen en uitjes. Zo’n week vliegt voorbij. Tijdens de week hou ik ervan om foto’s te maken. Dat is een hobby van mij. Zo heb ik bij het Nieuw Hydepark eens een foto gemaakt van een reiger bij de vijver en ook van de prachtige Oranjerie op het park.

Ook heeft mijn zus laatst een foto van mij gemaakt bij zonsopgang en zonsondergang. De natuur fotograferen vind ik mooi.

Ik hoop dat we weer snel op vakantie kunnen, dat is wat ik iedereen gun. Dat we weer aandacht kunnen besteden aan elkaar en kunnen genieten van leuke contacten.

Benieuwd hoe het met iedereen is?
Hieronder leest u ook de eerdere verhalen terug:

De heer Adema, gast in onze vakantieweken
Helena van den Heuvel, weekcoördinator in de weken van Hetvakantiebureau.nl
Peter Boon, weekcoördinator in de weken van Bijzondere Vakanties
Lucy Rademacher en Tiny Luja, locatiemanagers van De Heerenhof
Mevrouw Kirchner, gast in onze vakantieweken
Dianne Bom, recreatiecoordinator in de weken van Hetvakantiebureau.nl
Henny de Ruiter, vrijwilliger in de weken van Hetvakantiebureau.nl en Bijzondere Vakanties
Henk Kamerbeek, locatiemanager van Nieuw Hydepark
Mevrouw van Dijk, gast in onze vakantieweken
Hennie Jensen, vrijwilliger in de vakantieweken van Hetvakantiebureau.nl
Jaap van der Kooij, weekcoördinator in onze vakantieweken
Roos van Groeningen, recreatiecoördinator in onze vakantieweken
Mijndert Blanken, manager Hetvakantiebureau.nl / Bijzondere Vakanties
Mevrouw Boer, gast in onze vakantieweken
Sjoerd Elsinga, weekcoordinator in onze vakantieweken
Jeroen van Klompenburg, locatiemanager van Dennenheul
Annelies Bakker, weekcoordinator in onze vakantieweken voor mensen met een licht verstandelijke beperking
Adrie de Kooter, gast in onze vakantieweken