Begeleide vakanties voor mensen met een beperking

Een begeleide vakantie voor mensen met een beperking vraagt aanpassingen en een speciaal arrangement. Het vakantiebureau specialiseert zich al jaren als non-profit organisatie om begeleide vakanties voor mensen met een beperking mogelijk te maken. Elke zomervakantie worden in Nieuw Hydepark in Doorn drie vakantieweken georganiseerd voor mensen met een lichte beperking. Ook kan men hier tijdens Oud & Nieuw vakantie vieren!

Deze vakanties zijn geschikt voor mensen die zich zelfstandig, of eventueel met een rollator, kunnen verplaatsen door de accommodatie. Onze vrijwilligers kunnen u helpen met medicijnen en persoonlijke verzorging, maar verlenen op deze reis geen lichamelijke hulp. De accommodatie in Nieuw Hydepark is wel rolstoelvriendelijk!

Het programma

Hoe ziet uw vakantie er dan precies uit? De vakantie begint op zaterdag middag met een ontvangst en hierbij hoort uiteraard een kopje koffie of thee. Dit is het begin van uw vakantie! Na de koffie of de thee kunt u er op uit trekken. Het is mogelijk om met de andere gasten erop uit te trekken, maar u kan er ook voor kiezen om er alleen of met uw partner op uit te trekken. Wat de senioren vakanties zo bijzonder maakt is dat er ontzettend veel te doen is, zowel in als rondom het hotel.

Accommodatie Nieuw Hydepark voor mensen met een beperking

Nieuw Hydepark is een prachtige accommodatie, gelegen midden op de Utrechtse Heuvelrug. In de directe omgeving zijn er veel aantrekkelijke bezienswaardigheden zoals een bezoek aan Huize Doorn. Ook winkelen in Zeist of Veenendaal behoort tot de mogelijkheden. Tijdens de vakantie worden diverse excursiemogelijkheden aangeboden voor mensen met een beperking.

Begeleide vakanties voor iedereen

Iedereen mag natuurlijk mee op vakantie! Er gaat de hele week een pastor mee waar u gezellig even op de koffie kan als u zin heeft. Een mooie gelegenheid om eens uw verhaal te doen of met een ander, over voor u belangrijke zaken, gedachten uit te wisselen. Maar uiteraard is er niks verplicht. De vakantie is voor iedereen ongeacht uw afkomst, geloof of huidskleur.

Een mooie herinnering aan uw begeleide vakantie

Naast de mooie herinneringen die u aan uw begeleide vakantie overhoudt is er ook nog de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het inpandige souvenirwinkeltje. Zo kunt u naast uw mooie herinneringen ook nog een tastbare herinnering mee naar huis nemen.

Vrijwilligers bij begeleide vakanties voor mensen met een beperking

Tijdens uw vakantieweek wordt u begeleid door kundige vrijwilligers die zich allemaal 100% inzetten om u een prachtige vakantie te bezorgen! Al onze vrijwilligers vinden het werk als vrijwilliger geweldig en de meeste hebben een achtergrond in de zorg. De vrijwilligers helpen u met alle plezier en zorgen voor alles! Er gaan voldoende vrijwilligers mee om ervoor te zorgen dat u in deze week alle begeleiding krijgt die u nodig heeft.

Mocht u meer informatie ontvangen, dan kunt u aan brochure aanvragen. Als u nog andere vragen heeft neem dan gerust met ons contact op!