Vakantie vieren op een RCN vakantiepark: een mooie ’tussenvariant’

Vakantie vieren in een bungalow of groepsaccommodatie op een RCN Vakantiepark is nieuw in het aanbod van Het vakantiebureau. Ini Dijkshoorn ging samen met haar schoonzus Annie in juni naar RCN Toppershoedje in Ouddorp. Dit is de tweede keer dat ze kiest voor een vakantie van Het vakantiebureau.

Vorig jaar ging het tweetal naar zorghotel IJsselvliedt. “Ik ben zelf goed ter been, maar mijn schoonzus zocht een vakantie met wat meer aandacht. Het was een fantastische week, we werden daar erg verwend, maar ik voelde me daar meer vrijwilliger dan gast en dacht ‘had ik dit plekje niet beter voor iemand anders kunnen vrijhouden?’”

Toen ze dit jaar in de vakantiegids las over het nieuwe aanbod op een park voor mensen met heel weinig zorg, werden beide dames meteen enthousiast. “Mijn schoonzus ging vroeger altijd met vier zussen naar een huisje in Renesse. Dat vond ze altijd heel leuk, maar daar moest je voor je eigen eten zorgen, boodschappen doen en alles zelf regelen. Dit aanbod kwam precies op het juiste moment!”

Het tweetal had vooraf geen verwachtingen, maar ze hebben genoten! “We verbleven met z’n vieren in een 6-persoonsbungalow. We hadden leuk contact met de andere gasten. We speelden samen spelletjes zoals scrabbelen en domino en leerden van elkaar ook nieuwe spellen. Hier voelde ik me niet opgelaten van ‘wat doe ik hier?’. Dit was voor mij meer passend dan in een groep met mensen die meer zorg nodig hebben.”

Voor de twee vrijwilligers vond Ini het wel pittig. “Doordat we met een klein gezelschap waren, waren ze 18 uur per dag in touw want ze hadden geen andere vrijwilligers om op terug te vallen. Maar ze deden het fantastisch! Ze traden niet op de voorgrond, maar waren er gewoon voor je. Ze deden de boodschappen en regelden het eten en de uitstapjes. We hebben vijf avonden in het restaurant gegeten en daar ook twee keer geluncht. Ook hebben we een keer buiten de deur geluncht, gepicknickt en gebarbecued. Veel variatie dus! En ik vond het fijn dat er ruimte was voor gebed en soms een gedicht of een stukje lezen uit de bijbel.”

“We hadden de hele week een bus ter beschikking waar ons hele gezelschap in paste. Dat is het voordeel van een kleine groep! We maakten uitstapjes naar Goedereede, Zierikzee en Rockanje en zijn een dagje wezen varen. ”

Al met al kijken Ini en Annie terug op een fijne vakantieweek.“We moesten wel even wennen aan een gedeelde douche/toilet in één ruimte”, zegt Ini lachend. “Maar met vier mensen geen onoverkomelijk probleem. Deze vakantie was voor ons een mooie tússenvariant voor als je niet meer zelfstandig op vakantie wilt, maar je je eigenlijk nog ‘te goed’ voelt voor een echte zorgvakantie. Een beetje extra hulp en aandacht, gezelligheid en iemand die voor het eten en drinken zorgt, is dan fijn.”