Hoe is het nu met mevrouw van Dijk?

Juist in deze tijd willen we als organisatie graag met elkaar in contact blijven en is het goed om te weten hoe het iedereen vergaat. In deze wekelijks terugkerende rubriek ontmoeten we mensen die op velerlei wijze betrokken zijn bij onze mooie organisatie. Hoe gaat het met ze?Deze week is het de beurt aan mevrouw van Dijk, gast in onze vakantieweken.

Als vaste gast van het vakantiebureau wil ik graag herinneringen ophalen aan de mooie  liefdevolle vakanties die ik gemaakt heb met deze organisatie. Vooral in deze afgelopen maanden waar ‘corona’ de hoofdrol speelde met spannende en eenzame tijden hier in Brabant, waar erg veel gebeurde, moest ik er vaak aan terugdenken. Ik vroeg me af of ik dit jaar nog voor zo’n fijne vakantie in aanmerking kwam, omdat alles stillag en nog stil ligt, alhoewel we de goeie kant opgaan.

Zelf heb ik (toen nog onbewust) eind januari al corona gehad. Op een morgen werd ik wakker met erge keelpijn hoesten en koorts. Ik dacht een griep te hebben en bleef in bed. Na een paar dagen toch maar de dokter gebeld en ik bleek ook longontsteking te hebben. Daar heb ik een penicilline-kuurtje voor gehad en heel langzaam, na 3 weken, ging het wat beter. Toen ik al weer aardig opgeknapt was brak corona uit over het hele land.
Zo langzamerhand kwam bij mij het idee of ik dat misschien ook gehad heb toen al. Ik was nog lang niet fit, geen eetlust maar wel weer op de been. Nu 4 weken geleden vroeg ik de huisarts omdat ik nog steeds moe was of ik getest mocht worden. En ja hoor duidelijk te zien in m’n bloed dat ik het gehad heb. Dat gaf me wel rust, want nu heb ik waarschijnlijk antistoffen opgebouwd en ben ik voorlopig immuun.

Al die maanden had ik zin om er eens uit te zijn en bladerde ik in de vakantiefolder van het vakantiebureau. Soms belde ik even naar het bureau hoe het er voor stond.
Nu heb ik deze week het formulier ingevuld om misschien in de kerstweek op vakantie te kunnen. Mijn voorkeur ging uit naar Dennenheul in Ermelo. Ik kreeg bericht terug dat als alles goed gaat, het heel misschien lukt om met de Kerst daar te zijn. Dat is een heel fijn vooruitzicht.

Enige jaren geleden was mijn eerste vakantie met zorg en aandacht in Ermelo. Dat was komen in een warm bad,geweldig!
Al bij aankomst op de parkeerplaats kwam een vrijwilliger helpen met de koffer en werd de koffer alvast naar m’n kamer gebracht. Het was de laatste week van september en prachtig weer, dus het welkom was op het terras. Ook de kennis, die me bracht, werd uitgenodigd voor koffie of thee met wat lekkers. Een heel hartelijk welkom dus.
Daarna de koffer uitpakken, waarbij een vrijwilligster vroeg of ze nog kon helpen. Ik wist niet wat me overkwam en dat kon ik natuurlijk nog best zelf, maar alleen de vraag al. Als je alleen woont en alles altijd zelf moet doen is dit oprecht zo liefdevol en hartelijk. Nou zo ging het dus verder de hele week. Zoiets is voor ons oudere mensen heel fijn.

Ik kijk dan ook vol verlangen uit naar de komende vakantie en dat we gespaard mogen blijven van nog meer verdriet voor heel veel mensen.

Benieuwd hoe het met iedereen is?
Hieronder leest u ook de eerdere verhalen terug:

De heer Adema, gast in onze vakantieweken
Helena van den Heuvel, weekcoördinator in de weken van Hetvakantiebureau.nl
Peter Boon, weekcoördinator in de weken van Bijzondere Vakanties
Lucy Rademacher en Tiny Luja, locatiemanagers van De Heerenhof
Mevrouw Kirchner, gast in onze vakantieweken
Dianne Bom, recreatiecoordinator in de weken van Hetvakantiebureau.nl
Henny de Ruiter, vrijwilliger in de weken van Hetvakantiebureau.nl en Bijzondere Vakanties
Henk Kamerbeek, locatiemanager van Nieuw Hydepark